Ķīnai savas problēmas; Covid neatkāpjas, bērni uz skolu dodas aizsargkostīmos

tautaruna.lv 23.aprīlis 2022, 19:48
 
Ekrānuzņēmums
Sociālajos tīklos izplatījušies video no Šanhajas, Ķīnā, tajos redzami mazi bērni, ģērbti aizsargkostīmos, ziņo portāls "The Sun".

Ķīnas šobrīd tiek ievērota nulles Covid politika, tādēļ šajos, pasaulē stingrākajos, Covid ierobežojumos bērni uz skolu dodas aizsargkostīmos, kas nosedz visu bērna ķermeni, kā arī lietojot sejas masku.

Šanhajā 26 miljoni iedzīvotāju vairāk nekā piecas nedēļas ir bijuši ārkārtīgi stingrā lokdaunā, un Ķīnas varas iestādes to pamato kā veidu kontrolēt Covid uzliesmojumus pilsētā.

Šanhaja cenšas ierobežot slimības uzliesmojumu, un katru dienu tiek ziņots par vairāk nekā 20 000 Covid gadījumiem.

Lielākā daļa pilsētas iedzīvotāju ir iesprostoti savās mājās, un ir redzami video, kuros cilvēki kliedz no izmisuma pēc tam, kad viņiem vairāk nekā nedēļu bija aizliegts atstāt savas mājas.

Saskaņā ar Ķīnas drakoniskajiem Covid noteikumiem ikvienam, kuram konstatēts pozitīvs tests- pat ja tas ir asimptomātisks vai ar vieglu infekciju, - ir jāizolē no neinficētiem cilvēkiem.

Šīs nedēļas sākumā šausminošā klipā bija redzams, kā policija Šanhajā iebāza desmitiem dzīvu kaķu maisos, lai tos nokautu, kaķi piederējuši cilvēkiem, kuriem atklāts pozitīvs Covid tests.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:42

Jaunākās diskusijas