Ijaba prognoze, kas Latvijā būs pēc kara: Nekas baigi priecīgs tuvākajā laikā nestāv priekšā

tautaruna.lv 23.aprīlis 2022, 9:44
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Eiropas Parlamenta deputāts, politologs Ivars Ijabs kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" atbildējis uz skatītāja jautājumu, kas notiks pēc tam, kad Krievija tiks atgrūsta atpakaļ uz savām robežām.

I. Ijabs norāda, ka tuvākajā laikā nebūs iespējams vērot strauju pensiju pieaugumu un degvielas cenu samazināšanos, jo šobrīd situācija ir "gana nestabila".

Viņš pauž, ka attiecībā uz enerģētikas jautājumiem pēc kāda laika būs iespējams redzēt, ka gāzes un naftas cenas stabilizējas, lai gan būs augstākas. Aktualizēsies zaļo resursu tēma.

Runājot par ekonomikas izaugsmi pēc kara, I. Ijabs norāda, ka, ja vēlamies pastiprināt valsts aizsardzību, mums būs nepieciešams panākt, ka IKP ir tik liels, ka varam atlicināt lielāku procentu aizsardzībai.

"Diemžēl nekas baigi priecīgs mums tuvākajā laikā nestāv priekšā, bet tā ir lieta, kurai mums kā valstij jātiek pāri," saka politologs.

Viņš norāda, ka Latvijas prioritāte un pamatuzdevums ir "valsts neatkarības pastāvēšana, kā vienai brīvai, demokrātiskai, eiropeiskai republikai".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:05

Jaunākās diskusijas