LTV sižets saceļ viedokļu vētru soctīkols

tautaruna.lv 20.marts 2022, 13:30
 
Ekrānuzņēmums no Twitter
"Latvijas Televīzijas" (LTV) ziņās pārraidītā intervija ar latviešu radiodīdžeju Aleksu Dubasu, kurš pēc kara Ukrainā pametis Krieviju, neatstāja vienaldzīgos.

Sižeta laikā Dubass pauda, ko vēlas iesākt Latvijā. Tieši viņa nākotnes plāni mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotājiem raisīja dažādas emocijas.

"Es sapratu, ka tieši tagad, šī kara laikā, parādījās acīmredzams pieprasījums pēc jaunas un īstas krieviski runājošas, un latviski runājošās sabiedrības daļas integrācijas. Pēc tās integrācijas, kas iepriekš notika vien formāli. Tagad tiešām ir laiks saliedēties un īstenot īstu integrāciju. Man ir vēlme to darīt," intervijā sacijā Dubass.

Vairāki "Twitter" lietotāji pauda sašutumu par to, kāpēc LTV tika pārraidīta šāda intervija.

Dzejniece, publiciste Liāna Langa Bokša pauda neizpratni par to, kāpēc ziņu laikā ir jārāda šāds sižets.

"Par uzbrukumu ar nazi tiesātais Alekss Dubass - jaunais krieviski runājošais integrētājs no pašas Maskavas ir ieradies! Mums viņu reklāmē @ltvpanorama. Cik no nodokļu maksātāju kabatas izmaksā viena ētera sekunde dārgākajā (prime) laikā?"

Viņas viedoklim piekrita arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule.

"Šī intervija bija lieka latviešu TV ziņās. Tai bija jānotiek krievu TV ziņās. Vai varbūt bija? Tieši tur auditorija ir jāpārliecina integrēties. Ne jau latvieši jāpārliecina, ka krieviem vajadzētu integrēties Latvijas sabiedrībā."

Arī žurnālists Lato Lapsa pauda skarbu viedokli par redzēto LTV.

"Nez kas būs nākamie personāži, kuri "sabiedriskajā" @LatvijasTV un @ltvpanorama man skaidrā krievu mēlē norādīs, kā un kur man pareizi integrēties? Un nez kāda jēga slēgt Kremļa TV kanālus, ja Kremļa propagandu par Latvijas nodokļu maksātāju naudu sekmīgi izplata vietējie kozini?"

Tikmēr citi "Twitter" lietotāji norādīja uz vienu līdzīgu iezīmi. Viņi vērsa uzmanību uz to, ka Alekss Dubass vēlas veicināt integrāciju, taču pats nerunā latviešu valodā.

"Bet, kā @LatvijasTV ziņu redakcija var akceptēt, ka LV pilsonis intervē LV pilsoni krieviski ? Dubass tak te ir kopš bērnu dienām, bijis laulībā ar A.Zeltiņu, strādājis kopā ar Fredi un Ufo. Vai viņam nebija jākārto valodas pārbaude naturalizējoties ? Te ir valsts vai kas?" Izcēla politiķis Ansis Pūpols.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:38

Jaunākās diskusijas