Vai būs nepieciešama ceturtā vakcīnas deva pret Covid-19?

tautaruna.lv 20.marts 2022, 11:45
 
pexels.com
"Pfizer" izpilddirektors Alberts Burla atzīst, ka, lai atvairītu kārtējo Covid-19 vilni, cilvēkiem būs nepieciešams atkārtoti vakcinēties jeb saņemt ceturtā poti, ziņo "CNN".

"Pfizer" vadītājs atzīst, ka Covid-19 omikrona paveids spēja prasmīgi "apiet" imūno aizsardzību, kuru sniedz vakcīnas. Tāpēc laika gaitā, nākot jauniem vīrusa paveidiem un viļņiem, cilvēkiem būs nepieciešamas atkārtot vakcināciju. Saņemt ceturto poti.

"Aizsardzība, kuru mēs iegūstam no trešās devas, ir pietiekami laba. Patiesībā diezgan laba, lai izvairītos no hospitalizācijas un nāves gadījumiem," pauž Burla.

Tomēr viņš uzsver, ka trīs vakcīnu devas tik labi "nestrādā pret jaunām infekcijām" un "aizsardzības neilgst ilgi". Tas pierādījās ar omikrona paveidu.

"Šobrīd ir svarīgi saņemt ceturto devu," sacīja Burla.

ASV atsevišķas personas, kurām ir smagi imūnsistēmas traucējumi, kuras ir vakcinējušies ar "Pfizer/BioNTech" vai "Moderna" Covid-19 potēm, var jau saņemt ceturto vakcīnas devu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 1

 
Anonīms
 

DRST!! Vienu Janson poti dabûju pèc tam saslimu,gàja diezgan smagi, pèc tam vairàk kà mènesi, bija tà saucamais “long covid”meita 17 gadîga nepotèta, izslimoja viegli, vispàr bez jebkàdàm problèmàm, kolègim tas pats-apzinîgi 3 potes dabûja un saslima visa gimene, viñam àrstu sauca pirmàs 3-4 dienas licies, ka nospràgs, sieva un meita nepotètas- viegli mazliet paklepoja.

Vairàk nekàdas potes sevî nelaidîšu.

20.marts 2022, 12:33 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas