Bijušā Igaunijas prezidenta skarbie vārdi gūst popularitāti sociālajos tīklos

tautaruna.lv 20.marts 2022, 5:00
 
Lauris Vīksne / F64
Sociālo tīklu lietotāju uzmanību guvis kādreizējā Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa skarbais ieraksts lietotnē "Twitter".

Kādreizējais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess mikroblogošanas vietnē "Twitter", par notiekošo Ukrainā un skatoties nākotnē, teicis skarbus vārdus.

"Pēc tam, kad tas būs beidzies, neviens, es atkārtoju, neviens, kurš ir bijis noziedzīgo un genocīdā Krievijas bruņoto spēku virsnieks, kā arī neviens, jebkura ranga, Krievijas gaisa desanta spēku dalībnieks nekad nedrīkst tikt ielaists Eiropā vai ASV. Krievijas armija ir 21. gadsimta SS," paudis Ilvess.

Bijušais Igaunijas prezidents apgalvo, ka Baltijas valstis jau gadiem brīdinājušas Rietumus par Maskavas stratēģiskajiem mērķiem un iespējamiem drošības riskiem reģionā, tomēr līdz šī gada 24. februārim mūsu balsis netika sadzirdētas, jo Rietumi centušies veidot ar Krieviju draudzīgas attiecības, mēneša sakumā ziņoja LTV raidījums "Panorāma".

"Viņi uzskatīja mūs par paranoiķiem, izsmēja, neņēma vērā. Runājot par Ukrainu, agrāk viņi Vācijā pat netikās ar ukraiņu vēstnieku. Tagad viņš bauda ovācijas Bundestāgā. Tā ir tās izmaiņas. Ko šī jaunā ēra vēl nesīs - es nezinu. Bet katrā ziņā šis nav tas veids, kā vēlējos, lai tie uzpūtīgie mūs beidzot sadzird," teica Ilvess ikgadējā konferencē Tartu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas