"3 mēnešus vecs zīdainis pārdzīvo ko tādu"; Kurzemē ierodas bēgļi no Ukrainas

tautaruna.lv 1.marts 2022, 20:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Apšuciemā ieradušās 10 ukraiņu bēgļu ģimenes – sievietes un bērni. Viņu vīri jau labu laiku ir Latvijā, viņi strādā tuvējā būvlaukumā Ķesterciemā. Vietējie atbraucējus sagaidīja ar tādu sirsnību, ka reizēm nākas pat atteikt palīdzību, ziņo rus.lsm.lv.
Apšuciemā ieradās 10 sievietes un 15 bērni: viņu radinieki ir starp 18 celtniekiem, kas atbraukuši strādāt no viena Ukrainas ciema. “Jaunākajam bērnam ir trīs mēneši, mazulis jau pārdzīvojis ko tādu...” stāsta Revohaus būvdarbu vadītājs Andris Stebers.

Ukraiņi atsakās filmēties - daudzi gatavojas aizstāvēt valsti. Daži jau ir paņēmuši ieročus. "Tie, kuri bija atvaļinājumā, nevarēja atgriezties, viņiem bija jāķeras pie ieročiem un jāaizstāv sava dzimtene," sacīja Stebers.

Lai iekārtotu pagaidu mājvietu ģimenēm, Engures, Tukuma un pat Jūrmalas iedzīvotāji uz bijušo skolu ved visu nepieciešamo. Sakārtoja istabas un bērnistabu, ir veļasmašīna, TV, autiņi.

“Atbalsts ir milzīgs. Emocijas tādas, ka visiem gribas palīdzēt... Atnāca ukraiņu tēvi un palīdzēja sagatavotgultas... Nu jau gatavi pieņemt!” - stāsta Engures novada domes vadītāja Kristīne Raginska.

“Mēs ļoti ceram, ka bērni sajutīs šo enerģiju. Šī ir laba aura. Un būs miera sala,” piebilst Tukuma novada domes izpilddirektora vietniece Baiba Pļaviņa.

Vietējās kafejnīcas Apsīte saimniece Aija Rudovska bēgļus sagaidīja ar siltām pusdienām un solīja arī turpmāk viņus pabarot. “Mēs esam savā amatā, esam šeit jau 30 gadus. Tāda ir cilvēcība - kad nāk cilvēki, kuri ir nosaluši un noguruši, viņus sagaida ar siltu ēdienu. Un ir cilvēki, kas nāk pie mums un saka: “Lūk, meitiņ, nauda, ​​tu viņiem pieliec kaut kādu pīrādziņu,” viņa teica.

Viņas birojs ir pilns ar lietām, ko cilvēki ir atveduši bēgļiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:01

Jaunākās diskusijas