Veiko Spolītis: Jo ātrāk aiziesim prom no šīs tradīcijas, jo labāk

tautaruna.lv 5.janvāris 2022, 18:30
 
Mārtiņš Zilgalvis / F64
Politologs Veiko Spolītis TV24 raidījumā "Preses klubs" vērš uzmanību uz to, ka Valsts prezidenta un Ministru prezidenta runas varētu teikt Jaunā gada rītā pirms Vīnes filharmoniķu koncerta, līdzīgi, kā Somijā jau 50 gadus.

Politologs, bijušais Saeimas deputāts un partijas "Jaunā Vienotība" biedrs Veiko Spolītis TV24 raidījumā "Preses klubs" komentē Valsts prezidenta un Ministru prezidenta runas Jaunajā gadā.

Veiko Spolītis: "Ļoti daudzi tās salīdzināja ar Sauli Nīniste runu, kas Somijā nu jau gadus 50 notiek pirms Vīnes filharmoniķu koncerta, jo Somijas tradīcija ir tieši ņemot vērā to, ka Vecgadā neviens neko īsti neskatās un tie Kremļa kuranti, manuprāt, ir galīgi greiza tradīcija. Jo ātrāk mēs aiziesim no tās tradīcijas un runu teiksim Jaungada rītā pirms Vīnes filoharmoniķu koncerta, jo labāk. Manuprāt, ir pazaudēta viena tradīcija, kas bija, proti, premjers teica runu Ziemassvētkos, bet prezidents teica runu Jaungadā. Varbūt varētu pie tā atgriezties."

Politologs piemin, ka arī pats ir rakstījis runas un šīm dotu atzīmi - stabils septiņi, tomēr vairāk vērš uzmanību uz runu pārraidīšanas laiku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas