Ķīmiķis izsakās par "Mildronāta" lietošanu Covid-19 saslimšanas gadījumā

tautaruna.lv 5.janvāris 2022, 12:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents, ķīmiķis Ivars Kalviņš kanāla TV24 raidījumā "Dr. Apinis" sniedzis komentāru par "Mildronāta" lietošanu Covid-19 saslimšanas gadījumā.

Ķīmiķis pirmo informāciju par "Mildronāta" lietošanu Covid-19 saslimšanas gadījumos esot saņēmis no Maskavas, kur speciālisti atklājuši, ka plaši pielieto šo medikamentu. Ķīmiķis akcentē kādu problēmu par tā plašāku izmantošanu ar Covid-19 saslimšanas gadījumiem.

"Tā problēma ir vienā apstāklī. Neviens jau netaisīs tos pētījumus, par kuriem mēs visi tā jūsmojam, viena iemesla dēļ - ja nav patenta uz vielu un nevarēsi nopatentēt konkrēto pielietojumu, naudu nopelnīt nevarēs," pauž I. Kalviņš.

Viņš norāda, ka šī iemesla dēļ farmācijas firmas pie tā "neķersies klāt". I. Kalviņš pastāsta, ka Latvijā ir veikti plaušu pētījumi ar žurkām, kuros redzams, kā plaušu bojājumi ietekmē sirdi.

"Izrādās, ka ar "Mildronātu" ļoti labi izdodās kupēt šos bojājumus, kas rodas sirdī," atklāj profesors. Viņš atzīmē, ka "Mildronāts" ir atļauts medikaments, kuru drīkst lietot un, ja ārsts uzskatot, ka konkrētam pacientam ir tāda situācija, tad to varot darīt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:32

Jaunākās diskusijas