"Tā ir laupīšana!" No lidostas "Rīga" līdz pilsētas centram taksists prasa 65 eiro

tautaruna.lv 5.janvāris 2022, 17:30
 
Vladislavs Proškins / F64
Cilvēki sašutuši, ka lidostā "Rīga" nakts vidū taksometrs jāgaida pat līdz 40 minūtēm, bet, ja negrib gaidīt, tad pilsētas centrā var nokļūt, samaksājot skaidrā naudā 40 eiro vai ar karti - 65 eiro.

Kādā ierakstā vīrietis stāsta par savu pieredzi lidostā "Rīga" stāsta mikroblogošanas vietnē "Twitter". Nakts laikā ap plkst.1.45 lidostā nav neviena taksometra, ar kuru nokļūt tālāk. Ierodoties kādam vīrietim, visi krievu valodā uzzina, ka par 65 eiro var nokļūt līdz pilsētas centram.Ja tiek maksāts skaidrā naudā, tad par 40 eiro.

Vīrieša ieraksts "Twitter":

"Rīgas lidosta. 1.45 naktī. Stāv bars cilvēku, takša neviena. Bet tad no tumsas iznirst vīrs trenuškās un garā fufaikā un piedāvā aizvest līdz centram “za 65 jevro, jesļi naļičkoi - 40”. Welcome to Latvia, biedri!"

Zem ieraksta vīrietis pievienojis vēl komentāru: "Zvans "Redcab" - “mašīna būs tikai pēc 40 minūtēm līdz stundai, gaidīsiet?” Svētdienas naktī, lidostā, stundu, KARL!!! Reāli uzvēdīja padomju laiki…"

Cilvēki aizvien ir neizpratnē, kādēļ lidosta šo gadiem ilgstošo problēmu nekādi nerisina.

"Lidosta arī neko nedara lai šo situāciju kaut vai kā uzlabot. Ok, ja esi vietējais - Bolt, Yandex un carsharing. Ļoti trūkst milzu uzraksts -!Connect to free WiFi and download Latvian versions of Uber. Take ride with private cars at your own risk!"

"Draugi uz ZS bija tēvzemē. Ielidoja ap pusnakti. Viņi norezervēja "Carguru" gaidīšanas režīmā 5 stundas tuvējā parkingā. Gaidīšana vien maksāja 15€+vēl braukšana. Un tik un tā bija lētāk nekā takšu izdevīgie piedāvājumi "naļičkoj"."

"Kopš tiesa atņēma "monopoltiesības" "AirBaltic" zaļajiem taksīšiem, tā tur uzreiz parādījās urlu kantori. Drausmīgs kauns - līdz ko ierodies Latvijā , tevi uzreiz ... Atceros, Kaimiņš kaut ko tur centās panākt, tad Linkaits, bet kā redzams, diez ko nesanāca..."

"Ir idejas, kāpēc joprojām nav noteikts fiksēts tarifs no RIX līdz pilsētai, ko varētu sadalīt tarifu zonās, kā tas ir citās valstīs? Ja kāds mēģinātu iet ar savu tarifu, RIX ban & sods."

"Sanāk, ka tagad, kad katrs drīkst prasīt, cik grib, takšu trūkst, bet tad, kad drīkstēs prasīt tikai un tieši 20€, vienos trīsdesmit naktī lidostā būs takšu, ka biezs. Tur kaut kam ir jābūt! Šito jāparok dziļāk un var uzrauties uz Nobela prēmiju ekonomikā. Nopietni."

"Arī tanī pat nakts stundā sanāca būt lidostā - Autobuss pēc pusnakts nekursē, neviena carsharing 5km rādiusā, Bold, Yandex nepieejami, rinda uz oficiālajiem takšiem bija 40min - izstāvējām. Taksometru mafija arī piedāvāja - 50eur līdz Rīgas centram. (ar BalticTaxi sanāca 16eur)"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas