ASV tiesa attaisno šāvēju; daļa sabiedrības spriedumu sauc par rasistisku

tautaruna.lv 20.novembris 2021, 20:15
 
cnn.com
Pagājušajā gadā notikušajos protestos, kuru iegansts bija melnādaina likumpārkāpēja skarba aizturēšana, kuras laikā aizturētais nomira, notika kāds incidents. Tā laikā septiņpadsmit gadus vecais Kails Ritenhaus (Kyle Rittenhouse), aizstāvoties pret uzbrucējiem – protesta dalībniekiem, nogalināja divus un ievainoja trešo.

Pēc gadu ilgas tiesvedības, kuras laikā dažādas interešu grupas un mediji centās šāvēju pirms tiesas padarīt par vainīgu, piedēvējot arī īstenībai neatbilstošu labējā ekstrēmista tēlu, tiesa Ritenhausu pilnībā attaisnojusi.

Šis spriedums raisījis spraigas diskusijas par mediju un soctīklu “linča tiesu”.

Spriedums izsaucis arī protestus, jo dažu aktīvistu uzskatos ir netaisnīgs un rasistisks.

Savu viedokli mirkoblogošanas vietnē "Twitter" pauž arī latvieši:

"Kad kādā lietā pēc 11 gadu tiesāšanās persona tika attaisnota un griezās TM, neprasot neko citu kā tikai atvainošanos,kā pamatojumu cita starpā minot,to,ka ilgsošais tiesas proces ir iedragājis veselību,TM atbilde bija-pierādi.Ierēdņiem no @Tieslietas derētu noskatīties vismaz šo."

"Par spīti ANTIFA yn BML klajiem draudiem tiesai. Visu "demokrātu" meciju (CNN utt.) uzbrukumie., pat Baidena tiešiem izteikumiem Kyle Rittenhouse pilnībā attaisnots. Paveicās puisim ar tiesnesi un neizgāja cauri prokuroru meli."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas