VIDEO: Kariņš neapmierināts ar Vakcinācijas biroju. Kas premjeru sadusmojis?

Portāls nra.lv 23.septembris 2021, 10:30
 
Ekrānuzņēmums no valdības sēdes tiešraides
"Ja Vakcinācijas birojs plāno organizēt vakcinēšanu tā, kā tas bija pēdējo reizi, tad es iebilstu," valdības sēdē otrdien sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

"Dānijā lēmumu par vakcināciju pieņem ārsts, balstoties uz pacienta veselības stāvokli un viņa rīcībā esošo informāciju par ģimeni. Bet mēs paši nepieņemam nevienu lēmumu, nedelēģējam lēmumu pieņemšanu ārstiem, bet visu laiku sekojam ārējām autoritātēm. Šobrīd ir izveidojusies situācija, ka Latvijas pilsoņiem, kas dzīvo Latvijā, ir vieni noteikumi attiecībā uz vakcināciju, bet, dzīvojot Francijā, Lietuvā, ASV un citās valstīs, noteikumi ir citi. Mani uztrauc tas, ka slimnīcas pildās, un augustā 14% no hospitalizētajiem ar Covid-19 kā primāro infekciju, ir bijuši vakcinēti. Arī vakcinētie ārsti sāk slimot ar Covid-19. Es nesaprotu, ko mēs gaidām? 100% pierādījumus? Kaujas apstākļos nav iespējams iegūt 100% pierādījumu," sacīja K. Kariņš.

Arī finanšu ministrs Jānis Reirs, uzklausījis ziņojumu par trešās devas nepieciešamību, atzinās, ka noskaitījis līdz 10, pirms sācis runāt. Viņaprāt, tas ir pilnīgi nepareizi, atkal sākt veidot prioritārās rindas vakcinēšanai ar 3. devu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas