"Man apstājās sirds"; Covid pacients Austrumu slimnīcā atceras piedzīvoto

tautaruna.lv 23.septembris 2021, 7:00
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Covid-19 radītā slodze Latvijas slimnīcās turpina pieaugt. Vairums pacientu, kuri paši vairs paelpot nespēj un ir nonākuši intensīvās terapijas nodaļās, nav vakcinēti. TV3 Ziņas aprunājās ar vienu šādu pacientu, kurš pats un arī viņa sieva nokļuva uz robežas starp dzīvību un nāvi. Viņš aicina citus nepieļaut viņu kļūdas.

58 gadus vecais vīrietis ir viens no tiem Covid-19 pacientiem, kurš Rīgas Austrumu Klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) ārstējas intensīvajā terapijā. Viņš tur nonācis pēc tam, kad divas nedēļas ar vīrusu cīnījies mājās. Sākotnēji simptomi bijuši samērā viegli, temperatūra, dziļš klepus.

Taču viss mainījies, kad negaidīti sākusies lēkme.

”Un tad audžumeita saka, viss, zvanām ”ātrajiem”. Tur neko saprast nevarēja, jušana bija šausmīga. Krūtīs šausmīgi spieda, bezspēks, pasaule gāja gaisā. Pa ceļam, braucām gar Sauriešiem, es dzirdu, ka māsiņa saka, - stājiet nost. Sirds stājas. Man apstājās sirds, mani reanimēja, atbrauca pretī brigāde no Rīgas, un piedzimu otrreiz,” stāsta vīrietis.

Vēlāk diagnoze - infarkts, ko, visticamāk, izraisījusi Covid-19 infekcija. Lai gan šobrīd vīrieša stāvoklis stabils, prieka maz. Esot nepārtrauktas raizes par sievu - arī viņa inficējusies un nu jau ilgstoši par dzīvību cīnās Jēkabpils reģionālajā slimnīcā.


”Sieva saslima smagā stāvoklī. Atklājās, ka ir skartas divas trešdaļas plaušu, abpusēja pneimonija. Pie samaņas viņa ir, bet guļ intensīvajā terapijā. Piecas dienas stāvoklis ir smags, bet stabils. Es komunicēju ar audžumeitu, dēlu, draugiem, kas ņemas pa māju un saimnieko. Sieva saslima, visi pārdzīvoja, es tagad otrs. Vispār radinieki šokā, nezinu, kā izturēs,” norāda vīrietis.

Vīrietis neslēpj, līdzīgi kā absolūts vairums intensīvās terapijas pacientu, arī viņš ar sievu nebija vakcinējies. Tagad saka, ka neesot paspējis to izdarīt un savu gausumu nožēlo, un aicina šādu kļūdu nepieļaut citiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:05

Jaunākās diskusijas