FOTO: kādi "briesmoņi" mīt dziļi zem ūdens?

tautaruna.lv 18.septembris 2021, 19:46
 
pexels.com
Nīderlandiešu taksidermists sociālajā medijā "Instagram" publicē baisas fotogrāfijas, kurās ir redzams, kādas radības mīt dziļi zem ūdens, vēsta "Zenger".

Taksidermists Džeroens atzīst, ka viņa hobijs ir "briesmīgu" un neparasta paskata zivju izbāzeņu izgatavošana un fotogrāfēšana.

"Mani jau no agras bērnības aizrauj zivis. Man tēvs ir jūras biologs, un viņam bija ļoti daudz grāmatu par zivīm. Man ļoti patika skatīties uz fotogrāfijām, un mans tēvs vienmēr pastāstīja, kas tā ir par zivi un cik liela tā var izaugt," savu neparasto aizraušanos komentēja Džeroens.

Bērnībā atrodot krastā beigtu zivi, tēvs Džeroenam ir palīdzējis tās uzglabāt spirtā, lai varētu zivis izpētīt. Viņš atzina, ka pirmo reizi ir izmēģinājis veikt taksidermiju jau astoņu gadu vecumā, vēloties izbāst mazu līdaku. Tomēr pirmais mēģinājums taksidermijā nav vainogojies ar panākumiem.

Interese par taksidermiju vīrietim gadu gaitā nepazuda, tāpēc viņš izlēma studēt šajā jomā.

Džeroena hobijs ir unikāls ar to, ka viņš vēlas izveidot zivis pēc iespējas "briesmīgākas". Tomēr būtiski ir arī saglabāt zivs sākotnējo izskatu, sākot no tās krāsas līdz pat acīm.

Pirms aptuveni pusotra gada taksidermists izlēma savus darbus publicēt sociālajā medijā "Instagram".

"Tagad man ir vairāk nekā 65 000 sekotāju. Man nebija ne jausmas, ka tik daudziem cilvēkiem patiks tas, ko es daru."

Viņš atzīst, ka visbaisākā zivs, ar kuru viņš ir strādājis, ir nēģis, asinssūcoša dēle, kas bija tik liela, kā cilvēka roka.

"Tā ir aizvēsturiska radība [...]. Viņas mute ir pilna ar tik asiem zobiem, kā žiletes, lai varētu noķert zivis. Tās izmanto mēli, uz kuras arī ir daudz zobu, lai ieurbtos citu zivju mīkstumā un dzertu asinis. Dažreiz viņi uzbrūk arī cilvēkiem.."

Džeroens atzīst, ka pats neķer zivis ar kurām pēcāk strādā. Viņš ir nodibinājis kontaktus ar zvejniekiem daudzviet pasaulē, kuri piegādā viņam neparastās dziļūdens zivis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:51

Jaunākās diskusijas