Brīdina par Covid-19 simptomiem, kas raksturīgi vakcinētajiem

tautaruna.lv 18.septembris 2021, 15:43
 
pexels.com
Daži speciālisti uzskata, ka sāpošs kakls, kas ir klasisks apaukstēšanās simptoms rudenī, var liecināt arī par Covid-19 pilnībā vakcinētiem cilvēkiem, raksta "Mirror".

Lai gan vairums jau zina, kādi ir galveni Covid-19 simptomi, kas var liecināt par inficēšanos, proti, drudzis, garšas un ožas zudums, Lielbritānijas Nacionālais veselības dienests brīdina, ka tagad, kad daudzi ir vakcinēti, simptomu saraksts var mainīties.

Lielbritānijas, kur vakcinēti vairāk nekā 43 miljoni iedzīvotāju, eksperti uzskata, ka tie, kuri izgājuši pilnu vakcinācijas kursu, inficējoties var saskarties ar simptomiem, kas vairāk līdzinās parastai apaukstēšanās.

Sāpošs kakls, tekošs deguns, galvassāpes un šķaudīšana esot galvenie papildinājumi simptomu sarakstā īpaši pilnībā vakcinētajiem cilvēkiem.

Šie simptomi konstatēti, pateicoties speciālai Covid-19 aplikācijai Lielbritānijā (ZOE Simptom Study App), kurā cilvēki sniedz informāciju par saslimšanas simptomiem.

Epidemiologs Tims Spektors norāda, ka tieši vakcinētiem cilvēkiem simptomi vairāk līdzinoties apaukstēšanās gadījumiem, kamēr nevakcinētajiem - gripas gadījumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas