Soctīklos ironizē, kāpēc Šuplinskai nācas pamest ministres amatu

tautaruna.lv 4.jūnijs 2021, 13:15
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji spriež par to, kāpēc nu jau bijušajai izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai nācās pamest savu amatu.

"Kāpēc JKP nomaina Šuplinsku? Tikai nepareizās atbildes," ar šādu jautājumu pie citiem sociālā medija lietotājiem vērsās ieraksta autors.

Kāds medija lietotājs atzina, ka par pamatu kalpoja tas, ka bijusī ministre nāk no Latgales un šobrīd norisinās asas diskusijas par Varakļānu pievienošanu Rēzeknes novadam.

"Lai izvairītos no interešu konflikta Varakļānu jautājumā, jo šamējā ir no Latgales." Ieraksta autors komentēja, ka par iemeslu varēja kalpot tas, ka paši latgalieši Varakļānus iemainīja pret ministri.

Ilga Šuplinska visiem ir zināma ar savu kuplo, cirtaino matu frizūru. Kāda "Twitter" lietotāja pajokoja par to, ka ministre atteicās mainīt frizūru.

Savukārt kāds cits par visai iespējamu apgalvojumu, kāpēc Šuplinska tika atsaukt no ministres amata, izvirzīja to, ka partijas biedri bija aizgājuši uz izglītības iestādi un redzējuši, ka tur viss nenotiek, kā vajadzētu.

"Kāds no JKP beidzot aizgāja uz skolu un apskatījās, kas tur notiek vai parunājās ar savu bērnu."

Ar pavisam asprātīgu ierakstu dalījās kāda cita. Pielīdzinot šo gadījumu veikalā pieejamajām atlaidēm.

"Maini 2 ministrus, trešo var nomainīt bonusā."

Reiz Ilga Šuplinska tiekoties ar pedogogu arodbiedrību, par algu pacelšanu, izteicās visai interesanti - "Man nav Pandoras lāde, no kurienes es jums varu paņemt šo atalgojumu!"

Šo ministres izteikumu atcerējās sociālo mediju lietotāja un ironizēja, ka Pandoras lāde netika aizslēgta.

Savukārt citi saskatīja saistību ar to, ka Latvija šogad neuzvarēja Eirovīzijā, vai ar to, ka Latvijas hokeja izlase neiekļuva Pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālā.

Tomēr citi raudzījās cerīgi un komentēja, ka šāda atstādināšana no amata kalpo par iemeslu, lai bijusī ministre varētu gatavoties un reiz kļūt par prezidenti.

Jau ziņots, ka partija JKP paziņoja, ka Ilga Šuplinska tiek atsaukta no izglītības uz zinātnes ministres amata un viņas vietā stāsies Saeimas deputāte Anita Muižniece. Līdztekus šim izmaiņām valdībā tika mainīta arī labklājības ministre un iekšlietu ministrs. Par jauno labklājības ministru ir apstiprināts Gatis Eglītis, savukārt par iekšlietu ministri Marija Golubeva.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:57

Jaunākās diskusijas