Hermanim jāskaidro savi izteikumi intervijā ar Kseniju Sobčaku

tautaruna.lv 4.jūnijs 2021, 9:20
 
Rūta Kalmuka/F64
Pēc tam, kad skandalozā Krievijas žurnāliste Ksenija Sobčaka publiskoja provokatīvu interviju ar latviešu režisoru Alvi Hermani, daži viņa izteikumi samulsināja skatītājus. Režisors gan skaidro, ka, piemēram, jautājumā par seksuālo vardarbību, viņš ticis pārprasts, vēstīts Zanes Piļkas-Karaļevičas materiālā "Man atlika vien uzticēties Sobčakai" izdevumā "Privātā Dzīve".
Režisors atzīst, ka intervijas montāžas procesā šis tas esot izrauts no konteksta un atsevišķos omentos viņa teiktais varētu tikt pārprasts.

Piemēram, Sobčaka viņu pratinājusi par tēmu, ko viņš darītu, ja Jaunajā Rīgas teātrī būtu kāds seksuālās uzmākšanās gadījums. Hermanis pauda, ja kāda darbiniece sūdzētos par uzmākšanos, bet nebūtu pierādījumu un liecinieku (tikai vārdi), viņš to darbinieci varētu atlaist, jo nezina, kuram taisnība. Taču tas gan nenozīmē, ka viņš atbalsta seksuālu izmantošanu.

No Sobčakas raidījuma tika izgriezta stāsta daļa, kas liecina, ka Jaunajā Rīgas teātrī kas tāds netiek un nekad netiks pieļauts.

Hermanis arī piebilda, ka Sobčaka ar filmēšanas grupu Rīgā pavadījusi visu dienu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:19

Jaunākās diskusijas