FOTO: Cilvēki apbrīno, kā izskatās zibens spēriena pēdas kokā Latvijā

tautaruna.lv 27.augusts 2018, 17:30
 
Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency
Laikā, kad jūtams, cik straujiem soļiem tuvojas rudens, kāda sociālā tīkla facebook lietotāja publicējusi attēlus, kuros redzams, kā izskatās koks, kuram, iespējams, pēc tveicīgas vasaras dienas negaisa iespēris zibens.

Ja līdz šim, iespējams, biežāk dzirdējām, ka zibens spēriens trāpa ozoliem, tad kāda iedzīvotāja Pļaviņās iemūžinājusi, kā izskatās liels bērzs, kuram iespēris zibens. "Zibens spēriens radījis serpentīnveidīgu sliedi bērzā. Lādiņš kā čūska apvijās ap koku," tā par redzēto saka aculieciniece.

Ieraksta komentētāji citiem pastāstījuši vēl par kādu neparasti sakritību.

Arī viņa piebilst, ka bērzi ir vieni no tiem, kokiem, kuriem zibens trāpa salīdzinoši reti. Tikmēr ieraksta komentētāji citiem pastāstījuši vēl par kādu neparasti sakritību. Proti, izrādās, ka vītne, kas rodas kokā pēc šādas zibens spēriena izlādes vienmēr "ejot" pretēji pulksteņa rādītāja virzienam.

Ekrānšāviņš no facebook/ Attēla autore Jolanta A.

Jāatgādina, ka Mazsalacas novada Ramatas pagastā, kur jūlija beigās izcēlās ugunsgrēks Saklaura (Oļļas) purvā, degšana sākusies tieši pēc zibens spēriena. To ziņu aģentūrai LETA pirms dažām nedēļām norādīja Valsts meža dienesta (VMD) pārstāvis Zigmunds Jaunķiķis. Toreiz ugunsgrēks izcēlies aptuveni 240 hektāru platībā, no kuriem dedzis mežs nepilnu 13 hektāru apmērā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:59

Jaunākās diskusijas