Izbijis zaglis atklāj pārsteidzošu kļūdu, ko visbiežāk pieļauj māju īpašnieki

tautaruna.lv 27.jūlijs 2019, 17:00
 
pixabay
Bijušais zaglis, kurš nu kļuvis par drošības ekspertu, dalījies ar padomiem, kā nosargāt savu māju un vērtīgās mantas no garnadžiem.

Izrādās, ka viens no zagļu intereses objektiem ir sienas kalendārs. Parasti kalendāri atrodas labi redzamās vietās un zagļi, novērojot savu mērķi, var tos saskatīt.

Bijušais zaglis raidījumā "This Morning" iesaka neizkārt logu tuvumā kalendārus, kuros atzīmētas atvaļinājuma dienas un plāni, jo tā zagļiem būs zināms, kad mājā neviena nebūs.

Eksperts arī ieteicis cilvēkiem izmantot abas durvju atslēgas, ja tādas ir, jo zagļi spēj noteikt, ja kāda nav aizslēgta. Izrādās, ka zaglis vienkārši var ar kāju uzpiest durvīm un, ja tās kustās, tad ir zināms, ka viena no atslēgām nav aizslēgta.

Viņš arī norādījis, ka garnadžus īpaši neaizkavējot brīdinājuma zīmes par suņiem. Ieteicams savu māju nodrošināt pēc iespējas vairāk, piemēram, novietojot kameru virs durvju zvana.

Jau vēstīts, ka piektdien Latvijā reģistrētas 10 velosipēdu zādzības, kā arī apzagti 11 mājokļi. Seši mājokļi apzagti Rīgas reģionā, trīs Latgalē, bet divi - Zemgalē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:06

Jaunākās diskusijas