Krievijā lūdz piedošanu Putinam par nelaikā notikušo Kemerovas traģēdiju

Portāls nra.lv 29.marts 2018, 16:51
 
EPA / Scanpix
Kemerovas traģēdija kļuvusi par sava veida instrumentu Krievijas politisko oponentu vidū.

''Viltus ziņas'' ir šķietami lielākais publiskais satraukums pēc traģēdijas, to piesaucot gan Vladimiram Putinam ar Kremli, gan viņu opozicionāriem.

Kamēr opozīcija apgalvo, ka pie traģēdijas vainojama korupcija likumsargu vidū, kuru tagad Kremlis cenšas nomaskēt, valdības pārstāvji domā, ka viņu pretinieki ar viltu organizējuši iedzīvotāju protestus un cenšas ''destabilizēt'' situāciju.

Uzvarējis vēlēšanās, Putins nav varējis atvilkt elpu un nācies saskarties ar šādu traģēdiju. Acīmredzot, bažās par ilggadējā līdera reakciju, Kemerovas gubernators Amans Tuļejevs publiski atvainojies Putinam.

Arī gubernators pauž bažas par ''postošām viltus ziņām'', bet vietējos protestētājus sauc par viltvāržiem, kas ''ceļ nemieru''. Viņam piebalsojušas arī citas apgabala augstākās amatpersonas.

Līdzīgi satraukusies par prezidenta labsajūtu, viesojoties "Rossija 1" kanālā, arī politiķe Jeļena Mizuļina, kura Putinu nodēvēja par ne tikai Krievijas ''garīgo karavīru'', bet arī iedzīvotāju protestus nosauca par ''dūrienu mugurā cilvēkam, kurš Krievijas labā veicis neiedomājamas lietas''.

Maz ticams, ka kaislības saistībā ar traģēdiju tuvākajā laikā rimsies.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:17

Jaunākās diskusijas