Autovadītājs sašutis par piedzīvoto CSDD tehniskajā apskatē

tautaruna.lv 15.aprīlis, 7:00
 
Dāvis Ūlands/F64
Ilmārs nolēma izpalīdzēt draugam un uz tehniskās apskates staciju nogādāja viņa divdesmit piecus gadus veco “Volvo” spēkratu. Apskates inspektors atteicies veikt dūmainības pārbaudi, kas ir obligāta prasība, lai iegūtu atļauju piedalīties ceļu satiksmē, vēsta "Bez tabu".

Šī bija atkārtota spēkrata pārbaude. Pirmajā reizē saņemti 13 aizrādījumi, kuri bija jānovērš mēneša laikā. Ilmāru pamatīgi pārsteidza inspektora atteikums veikt dūmainības pārbaudi, tādēļ lūdza darbiniekam izskaidrot savu lēmumu.

"Inspektors atvēra motora pārsegu, pielika visus instrumentus. Motors tobrīd darbojās, viņš pasauca otru kolēģi. Viņš teica, lai gāzē, ka viss kārtībā, tomēr inspektors apgāja ap mašīnu, aizvēra pārsegu. Vaicāju, vai viss kārtībā, teica, ka ne."

Autovadītājs saņēmis atbildi, ka spēkrata dzinējs ir “beigts”, tādēļ pārbaudi nebūšot iespējams veikt.

Ilmārs esot norādījis, ka vēlas, lai pārbaude tiktu veikta, taču darbinieki kategoriski atteikušies to darīt. Tā vietā centušies spēkratu no pārbaudes vietas izstumt ārā. Kad tas nav izdevies, izsaukuši Rīgas pašvaldības policiju. “Viņi atbrauca, uzklausīja visas puses, pateica, ka neko nevar iesākt, jo esam privātā teritorijā,” stāsta autovadītājs.

Ilmārs no Rīgas tehniskās apskates stacijas pa taisno devies uz filiāli Ogrē. Kā liecina dokumentos redzamais laiks, pagāja vien pusotra stunda, un spēkrats Ogrē atzīts par drošu satiksmei.

CSDD pārstāvji pārbaudījuši video materiālus un konstatējuši, ka stacijas darbinieki rīkojušies atbilstoši. Tas, ka pusotru stundu vēlāk citā stacijā piešķir atļauju piedalīties satiksmē, neesot nekas neparasts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:53

Jaunākās diskusijas