"Nu nopietni? Viņai tik ļoti gribas saslimt?"; cilvēku ar kovidu sauc uz darbu

tautaruna.lv 16.decembris 2023, 4:00
 
pixabay.com
Lai gan Covid 19 lielās briesmas ir garām, tā vēl arvien ir pietiekami bīstama slimība, ar ko labāk nesaslimt. Tomēr ir bezbailīgie, kas sauc uz darbu kolēģus arī ar pozitīvu Covid 19 testu.

Ieraksts mikroblogošanas vietnē "X": "Vakardienas pērle- kolēģe, kad uzrakstīju, ka man kovids, atbildēja, ka, ja nav simptomu (respektīvi temperatūra, jo kakla un galvassāpes acīmredzot neskaitās), ar kovidu varot iet uz darbu. Tiešām tā ir un es kaut ko nezinu?"

Komentētāji šādu pieeju kritizē: "Izklausās, ka Tava kolēģe ir “labākais gada darbinieks” - tik apzinīga un tā “palūdz Tev”"

"Mans ģimenes ārsts pateica, ka (protams) tās ir pilnīgas muļķības. Temperatūra nav noteicošais, ja pārējais viss ir. Turklāt,kāpēc būtu jāaplipina citi? Vienam slimošana ir vieglā formā, kamēr citam augsta temperatūra un bīstami dzīvībai- kāpēc riskēt. Un tas ir darbs ar bērniem."

"Nu nopietni? Viņai tik ļoti gribas saslimt?"

"Iespējams kaut kur klejo tāda informācija, jo manā darba vietā arī ir tāda kolēģe, kura nāk ar covid uz darbu un kaut ko pūta, ka ģimenes ārsts atļāva."

"Jā, Nīderlandē tā ir. Kā ar parastu saaukstēšanos vai gripu - ja vari pastrādāt, tad ej uz darbu vai strādā attālināti, simptomu esamībai nav nozīmes. Nav tādas kovidpanikas kā Latvijā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas