Rīgā nezināmi ļaundari joprojām cenšas nogalnāt suņus

tautaruna.lv 10.jūlijs 2023, 13:15
 
Ilustratīvs attēls / Mārtiņš Zilgalvis/F64
Pirms neilga laika stāstīts par ļaunprātīgiem cilvēkiem, kuri dažādos Rīgas parkos centās noindēt suņus. Nelabvēļi stratēģiskās vietās izvietoja ēdiena atliekas, kurās paslēpa dzīvniekiem nāvējošas tabletes. Izskatās, ka tendence turpinās – nesen kāda suņa saimniece uz ielas atrada kaut ko, kas bija paredzēts, lai nogalinātu viņas četrkājaino draugu, vēsta “Degpunktā”.

Kristīne un Gabija dzīvo Teikas apkaimē un ik dienu dodas vairākās garās pastaigās pa pilsētu. Kādā rītā suņa saimniece Ieriķu ielā, iepretim 25. namam, izrāva mājdzīvniekam no rīkles kaut ko bīstamu. Kristīnei, par laimi, izdevās novērst nelaimi.

Gabijas īpašniece Kristīne stāsta, ka ieraudzījusi vārītu, ceptu jauno kartupeli ar miziņu, kam apkārt aplikta makšķeraukla ar āķi galā, lai, acīmredzot, nonāvētu dzīvnieku.

Reti kurš suņa saimnieks var rēķināties ar to, ka viņa četrkājainais draugs neuzvedīsies kā putekļu sūcējs pastaigas laikā. Suņi ir bēdīgi slaveni ar vēlmi paslepus kaut ko apēst. Šoreiz Gabija saimnieci paklausīja, bet nākamreiz, tikpat labi, suns norīs kartupeli kopā ar visu āķi. Kādas būtu sekas, negribas pat domāt, saka Kristīne.

“Ja teiksim saimnieks nepamana un ja nav ne jausmas, kas ar suni notiek un uzreiz nedodas pie vetārsta, var aizķerties barības vadā, tad tā aukla var sākt tīties vaļā un satīties barības vadā vai zarnās. Tad par ārstēšanu var būt jāmaksā pāris tūkstoši, ja suns nenomirst,” saka Kristīne.

Ziņas par atklājumu strauji izplatījās starp kaimiņiem - tuvējās mājas iedzīvotāji apsolīja Kristīnei un viens otram, tā teikt, turēt acis vaļā. Varbūt kādam tomēr izdosies pieķert ļaunprāti darbībā un izsaukt policiju, uzrādot pierādījumus, kā piemēram, fotogrāfiju ar suņu indētāju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:07

Jaunākās diskusijas