FOTO: Liepājā un tās apkārtnē izveidojušies pamatīgi plūdi; applūdušas ielas un parki

Portāls nra.lv 29.novembris 2017, 17:30
 
Ekrānšāviņš/Facebook
Liepājas pilsētā un tās apkārtnē applūdušas ielas un ceļi. Liepājā applūdis Jūrmalas parks, bet netālu no pilsētas no krastiem izgājusi Durbe.
Portāls liepajniekiem.lv ziņo, ka pārlieku lielais ūdens daudzums šoruden ne tikai sakāpis māju pagrabos un sētās, bet arī applūdinājis stadiona skrejceļu. Jūrmalas parka zālājs daudzviet klāts milzu peļķēm, redzams uzņemtajās bildēs.

Savukārt Sarmīte sociālajos tiklos dalījusies ar fotogrāfijām, kurās redzams, kā no krastiem izgājusi Durbes upe, appludinot vietējo parku.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka šī gada vasaras nogale un rudens mēneši Latvijā ir bijuši nokrišņiem bagāti. Augsnes daudzviet Latvijā ir mitrākas, nekā ierasts šajā periodā, bet tās šobrīd ir īpaši pārmitras Kurzemes rietumu daļā.

Ekrānšāviņš/meteo.lv

Pagājušās nedēļas beigās daudzviet Kurzemes upēs sāka strauji paaugstināties ūdens līmeņi. Aizvadītajā diennaktī turpinājās ūdens līmeņa celšanās daudzās Kurzemes piekrastes upēs, dažās Lielupes kreisā krasta pietekās, Salacas pietekās un atsevišķos Gaujas posmos un dažās tās pietekās. Daudzās upēs aizvadītajā diennaktī bija novērojama ūdens līmeņa pazemināšanās vai svārstības, vēsta centrs.

Daugavā un lielākajā daļā tās pieteku ūdens līmenis pazeminājās 1-8 cm diennaktī. Ošā, Aiviekstes lejtecē un Ogres lejtecē ūdens līmenis paaugstinājās par 1-2 cm, bet Pededzē, Lielajā Juglā un Mazajā Juglā par 4-13 cm diennaktī. Salacā ūdens līmenis pazeminājās, bet tās pietekās paaugstinājās. Gaujas lejtecē, Vaidavā un Amatā ūdens līmenis pazeminājās par 4-8 cm, bet Gaujā posmā Velēna-Sigulda, Tirzā un Palsā ūdens līmenis paaugstinājās par 3-17 cm.

Lielupē un tās baseina upēs ūdens līmenis pārsvarā pakāpeniski pazeminās, izņemot kreisā krasta pietekas Svēti, Tērveti un Bērzi, kur ūdens līmenis turpina paaugstināties 6-39 cm diennaktī.

Ventā no augšteces līdz Kuldīgai ūdens līmenis pazeminās par 7-11 cm, pie Vendzavas paaugstinājās par 28 cm diennaktī. Bārtā pie Skuodas ūdens līmenis jau pazeminājies par 23 cm, bet pie Dūkupjiem turpinās ūdens līmenis paaugstināšanās par 19 cm diennaktī. Ūdens līmenis ar intensitāti 3-67 cm diennaktī turpināja paaugstināties Durbē (3.att.), Rīvā, Užavā, Abavā, Rojā un Irbē. Ciecerē un Imulā ūdens līmenis aizvadītajā diennaktī pazeminājies par 26-36 cm. Kopš 24.-25.novembra Irbē, Abavā, Užavā, Rīvā, Durbē, Rojā un Bārtā pie Dūkupjiem ūdens līmenis paaugstinājies par 54-151 cm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:19

Jaunākās diskusijas