Skarbas pārdomas par Jūrmalas ugunsgrēku un dienestu darbu

Portāls nra.lv 20.jūnijs 2017, 12:00
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Iveta internetā dalījusies ar pārdomām par lielo ugunsgrēku Jūrmalā, kur dega nelegālā atkritumu uzglabāšanas vieta. Iedzīvotāju neapmierina atbildīgo iestāžu sniegtā informācija par nepieciešamajām darbībām cilvēkiem, kurus skar indīgie dūmi.

"Kopš vakardienas [18. jūnija - red.], vismaz kopš pulksten četriem pēcpusdienā Jūrmalā deg atkritumi ar tādiem melnu dūmu mutuļiem, kas jau ap to laiku bija redzami pat no Daugmales, nemaz nerunājot par Rīgu, kur dūmu svītras debesis aizklāja ik pa laikam līdz pat tumsai. Ugunsgrēks nav apdzēsts arī tagad, un dūmi joprojām mutuļo gaisā.

To, ka ugunsdzēsēji dara, ko var, mēs zinām (un arī gandrīz vienīgā informācija diemžēl nāk no VUGD), bet tas, kas no citu dienestu puses un plašsaziņas līdzekļu puses notiek sabiedrības informēšanas jomā par šo ekoloģisko avāriju, ir absolūta bezatbildība vai arī stulbums, vai arī pilnīga vienaldzība. Līdz pusnaktij no amatpersonām, kuras šajā valstī atbild par vidi, drošību un iedzīvotāju informēšanu ārkārtas situācijās, nebija atskanējis neviens sakarīgs paskaidrojums. norādījums vai situācijas vērtējums.

Piedodiet, bet no paziņojuma, ka Valsts Vides dienests (VVD) "ir notikuma vietā un informē, ka gaisa kvalitāte pasliktinājusies" cilvēkiem, kuri ieelpo, domājams, indīgos dūmus (ja jau reiz deg visvisādas plastmasas un nezin kādi vēl atkritumi), ne par mata tiesu nekļūst skaidrāks, vai pietiek ar logu aizvēršanu, vai tomēr jāmēģina meklēt patvērums kaut kur tālāk no Jūrmalas vai apkārtnes. Un ko nozīmē frāze "...vēja virziens liecina, ka dūmgāzes iet garām Jūrmalas pilsētai"?? Kurp - Tukuma virzienā, Kalnciema vai vēl kādā citā virzienā? Pārējos vārgos VVD čiepstus, kas citēti portālos, es pat nepieminēšu. "Rīgā īpaši nav jāuztraucas" - tas nozīmē, ka ir mazliet jāuztraucas? Turklāt pēdējie no neko neizsakošajiem izteicieniem izskanējuši pirms stundām septiņām. LSM lapā ziņu sadaļā informācija par šo ugunsgrēku, cik redzams, ievietota plkst.17.30 ar papildinājumu 20.56!!! Un tālāk? Ugunsgrēks taču nav nodzēsts; varbūt visi atbildīgie ierēdņi, izņemot tos, kuri tur cīnās ar liesmām un dūmiem, jau evakuējušies?" jautā Iveta.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:10

Jaunākās diskusijas