2.grupas invalīds izmests no mājām un dzīvo Olaines mežos

Portāls nra.lv 20.jūnijs 2017, 17:36
 
Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu
Valdis, kurš šobrīd ir 2.grupas invalīds, dzīvo zem klajas debess mežā. Kā jumts virs galvas tiek izmantotas divas teltis, turpat netālu uztaisīts galds, soliņi, kā arī atkritumu urna. Netipiskā mājvieta izveidota netālu no ceļa Olaines novadā.
''Mans brālis paņēma kredītu, pēc tam ar bankas starpniecību tika pārdots īpašums. Mūsu vienošanās paredzēja, ka man būs īres līgums uz 40 gadiem, bet viņam būs īpašumtiesības. Juristi teica, ka mani nevar izmest no mājām, tiesa to tomēr izdarīja.'' Raidījumam Bez Tabu komentē Valdis.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Ņemot vērā, ka mežā dzīvojošajam vīrietim piešķirta invaliditāte, nesen aktuālajā pašvaldību vēlēšanu periodā Valdim radās iespēja novēlēt, jo vēlēšanu komisijas pārstāvji ar vēlēšanu urnu ieradās pie vīrieša mežā, lai varētu izpildīt pilsoņa pienākumu, vēsta raidījums Bez Tabu.

Zīmīgi, ka Olaines sociālais dienests divu mēnešu laikā ne reizi nebija apraudzījis vīrieša dzīves apstākļus.

''2014. gadā šis cilvēks ir vērsies sociālajā dienestā pēc palīdzības, viņa juridiskais statuss neļāva piešķirt trūcīgā statusu, līdz ar to nepienācās pabalsts. Viņam ar iesniegumu jāvēršas pašvaldībā, tad, iespējams, varēsim piešķirt dzīvojamo platību.’’ Komentē Olaines novada domes pārstāve Mārīte Rūja.

Tostarp Olaines novada pašvaldības policistiem nav iemesla aizturēt mežā dzīvojošo Valdi, jo vīrietis nav izsludināts meklēšanā. Turklāt pašvaldības policijas priekšnieks E. Siliņš atzīmē ka vīrietim jau iepriekš tika piedāvāta palīdzība, taču viņš no tās atteicies.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:43

Jaunākās diskusijas