Policija atrod puisēnu, kurš ubago pie viesnīcas Rīgā

Portāls nra.lv 29.maijs 2017, 22:40
 
facebook/ Rīgas pašvaldības policija
26.maijā neilgi pirms 22.00 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu zēnu Brīvības ielā, kurš pie viesnīcas Radisson Blu Latvija ubago, vēsta Rīgas pašvaldības policija.
Ierodoties notikuma vietā, sastapts 13 gadus vecs zēns, kurš apgalvoja, ka ar draugiem esot noslēdzis derības, tāpēc ubagojis. Bērna vizuālais izskats neliecināja par ubagošanas nepieciešamību.

Datu pārbaudes laikā noskaidrota zēna dzīvesvietas adrese. Bērns nogādāts mājvietā, kur konstatēti labi uzturēšanās apstākļi. Policisti par notikušo veica pārrunas ar zēna audžutēvu.

Jāpiebilst, ka šā gada 16.janvārī un 31.janvārī ziņojām par zēnu, kurš nonācis Rīgas pašvaldības policijas redzeslokā saistībā ar ubagošanu. Abās reizēs zēns apgalvoja, ka viņam bijusi nepieciešama doties uz labierīcībām, taču nav bijusi sīknauda, tāpēc garāmgājējiem nolēmis paprasīt naudu. Zēna skaidrojums šķita savāds, jo viņš dzīvoja tikai dažus kvartālus tālāk. Arī, apsekojot bērna dzīvesvietu, nekas nelika manīt par nepieciešamību ubagot.

Toreiz lietas materiāli tika nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai. Šajā laikā tika veiktas pārrunas gan ar zēnu, gan ar viņa māti. Neskatoties uz to, ka zēns uzturas labos apstākļos, informācija nodota arī sociālajam dienestam ģimenes apsekošanai. Lietas izskatīšanas laikā zēnam piemērots audzinoša rakstura piespiedu līdzeklis.

Pusaudža māte skaidroja, ka viņas dēlam šāda veida aktivitātes ir kā brīvā laika pavadīšanas izklaide. Zēns atzinies, ka ubagošanas laikā bieži pieejot pie kādas garāmejošas dāmas, izsaka viņai komplimentu un pēc tam palūdz sīknaudu tualetes apmeklējumam. Ar dēlu veiktas pārrunas, tomēr ubagošana turpinās.

Policija atgādina, ka bērniem ubagot ir aizliegts un aicina arī turpmāk ziņot par šādiem gadījumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:22

Jaunākās diskusijas