ATKLĀTI: Divas mazgadīgas meitenes policistiem Rīgā stāsta par skarbo likteni

Portāls nra.lv 3.maijs 2017, 7:23
 
Rīgas Pašvaldības policija
1.maijā neilgi pēc pulksten 22.00 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par divām mazgadīgām meitenēm, kuras iekāpušas 3. maršruta autobusā alkohola reibumā, informē pašvaldības policija.
Sabiedriskais transports pārtverts pieturā “Zvīņu iela”, kur personu datu pārbaudes laikā, noskaidrots, ka abas meitenes nav sasniegušas 16 gadu vecumu, lai drīkstētu atrasties pēc pulksten 22.00 sabiedriskā vietā bez vecāku vai aizbildņu klātbūtnes. Jaunietes apgalvoja, ka alkoholu nav lietojušas, tomēr policijas automašīnas salonā no meitenēm sajusta alkoholam raksturīgā smaka.

Pēc pārbaudes noskaidrots, ka viena jauniete alkoholu nebija lietojusi, savukārt otrai konstatēts 1,20 promiļu reibums. Lai pārbaudītu iereibušās meitenes veselības stāvokli izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri konstatēja, ka hospitalizācija nav nepieciešama.

Iereibusī meitene policistiem skaidroja, ka nevēlas tikt nogādāta dzīvesvietā, jo māte no viņas atteikusies, savukārt tēvs regulāri alkohola reibumā viņu saukājot par dumju un nevienam nevajadzīgu. Tāpat piebilstot, ka ja viņam tiks atņemtas aizgādības tiesības, tad neviens par viņu necīnīšoties.

Sarunas gaitā iereibusī meitene atzinās, ka notikuma dienā nozagusi no pārtikas veikala “Maxima” degvīna pudeli un paskaidroja, ka labprātāk dosies uz policijas iecirkni, nevis mājās pie tēva. Jaunietes mantās atrasta pustukša degvīna pudele. Kārtības sargi par konstatēto ziņoja Valsts policijas darbiniekiem.

Arī otra jauniete atzina, ka dzīvo pie aizbildnes - vecmāmiņas, kura dzīvo kopā ar agresīvi noskaņotu vīrieti, kas regulāri viņu apsaukājot ar cieņu aizskarošiem vārdiem un nevēloties atgriezties mājās.

Iereibusī meitene saistībā ar zādzības veikšanu nogādāta Valsts policijā, bet, lai pārliecinātos par otras meitenes teikto, policisti devās pie aizbildņa - vecmāmiņas. Aizbildnes dzīvesvietā apstiprinājās meitenes stāstītais, proti, vecmāmiņas dzīvesbiedrs, ieraugot meiteni, lamāja viņu ar cieņu aizskarošiem vārdiem. Savukārt pati vecmāmiņa atzina, ka pa dienu lietojusi grādīgos dzērienus un nebija spējīga par mazmeitu parūpēties.

Ņemot vērā, ka dzīvesvietā meitenei bija nelabvēlīga vide, jauniete nogādāta krīzes centrā. Vecmāmiņai ieteikts izvērtēt savas prioritātes, lai mazmeita varētu turpināt pie viņas dzīvot.

Par notikušo informēta RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, kā arī Rīgas bāriņtiesa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:11

Jaunākās diskusijas