Par ko rīdziniece vēlas brīdināt visus iedzīvotājus un pilsētas viesus?

tautaruna.lv 5.oktobris 2023, 7:00
 
Vladislavs Proškins/F64
Kāda rīdziniece vēlas brīdināt citus pilsētniekus un tūristus. Sieviete darba dienas vakarā gājusi netālu no tirdzniecības centra “Origo” un pamanījusi cilvēku grupu, kas apzogot citus garāmgājējus, vēsta "Bez Tabu".
Anonīmā rīdziniece kādā darba dienas vakarā pie tirdzniecības centra “Origo” redzējusi cilvēku grupu, kā viņa norāda, romu tautības, kas verot vaļā garāmgājēju somas. Sieviete vēlas brīdināt, jo šādu situāciju novērojusi vairākkārt, arī brīvdienās.

Tabakas kioska pārdevēja, kura tunelī strādā jau vismaz desmit gadus, regulāri ir novērojusi uzdarbojamies zagļus. Viņiem esot atstrādāta tehnika, kā iztukšot garāmgājēju somas un kabatas, pārsvarā, kā novērojusi pārdevēja, zagļi uzturoties pie kāpnēm.

"Uzdarbojas sieviešu grupa, kurā ir pieķertas trīs līdz četras dalībnieces. Sieviete, ieraugot potenciālo upuri, uzsāk kustību no aizmugures. Viena pienāk no kreisās puses, otra no labās, lai novērstu uzmanību. Galvenā izpildītāja no aizmugures, kad potenciālais upuris kāpj pa kāpnēm augšā, no aizmugures atver rāvējslēdzēju.

Mēs viņus aizturam, pēc 180. panta “zādzība nelielā apmērā” var piemērot brīvības atņemšanu līdz vienam gadam vai sodu. Pēc tam viņas paliek uz brīvām kājām un kādu laiku ir mierīgas, bet pēc tam atkal viņas uzsāk savas darbības," saka Ēriks Locs, Valsts policijas pārstāvis.

Pašvaldības policija ar Valsts policiju sadarbojoties, tāpēc apzagšanas gadījumā nepieciešams zvanīt pa tālruni 112.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas