Lūdz palīdzēt Ludzas žurnālistei, kurai nodedzināta māja; vai kontrabandistu atriebība?

Portāls nra.lv 15.janvāris 2018, 12:38
 

2 / 2

Protams, pats Žulins ir tikai izpildītājs, viņa vadoņi ir citur. Rīgā un Daugavpilī, tā es domāju. Tālu nav jāmeklē šim cilvēkam nepatīkami fakti, kurus iesniedzu tiesai, -- pret viņa bijušo sievu (muitas uzraudze) ierosināta krimināllieta par zaudējumu nodarīšanu valstij. Iespējams, tā nav pirmā krimināllieta pret šo sievieti. Esam par to interesējušies attiecīgos orgānos, pētījuši amatpersonu deklarācijas. Viss sakrīt.

Bet prokurore Groma arī ir saistīta, kā man stāstīja, ar kontrabandu, viņas māsas vīrs esot kontrabandas lietās iekšā, un Kononovs apgalvo, ka savulaik pats ar viņu kopā bīdīja lietas uz robežas. Esmu pētījusi šīs lietas, pat vērsusies KNAB, lai pārbauda šo informāciju, bet rezultātu nekādu. Rezultātā vajā tikai mani.

Notikušais ir zīmīgi, jo tieši šai ugunsgrēka dienā notika tiesas process pret mani Žulina lietā. Tā sacīt, mājiens un drauds, lai es nepārprotu, ar ko man ir darīšana. Un noteikti gribu pieminēt tādu prokuroru no Daugavpils Igoru Kravceviču, kurš to lietu pret mani, jāteic tā, sašuvis padziļināti, ar īpašu azartu un uzrādījis man apsūdzību pa pastu, kas ir prettiesiski,”stāsta Anita Daukšte.

Vēl viņa atgādina, ka savulaik, pāris dienas pēc tam, kad viņa uzrakstīja par situāciju ar policistu piekauto jaunieti Leo Samoilovu, jaunieša automašīnu kāds sadauzīja, bet mājas durvis sacirta. Par sagadīšanos to nosaukt varētu tikai naivais.

Šobrīd Anita ir vērsusies policijā ar lūgumu nopietni izmeklēt mājas dedzināšanas lietu, kā arī lūgusi policijai aizsardzību. Izmeklēšana jau sākta. Par aizsardzības piešķiršanu informācijas pagaidām nav. Diemžēl Anita apgalvo, ka māja nav bijusi apdrošināta, tāpēc nekādu kompensāciju viņa nesaņems.

Ir arī laba ziņa - veselības krīzi Anitas māte pārvarējusi. Tagad redzams, ka dzīvībai vairs briesmas nedraud. Taču bija mirkļi, kad likās, ka viņas sirds neizturēs.

Ludzas Zemes redakcija aicina cilvēkus atbalstīt Anitu materiāli, ziedojot mājas atjaunošanai naudu, vai arī ziedot viņai būvmateriālus. Anita lūdz pārskaitīt naudu uz viņas dēla kontu:

LV94NDEA0000081686731

Artūrs Daukšts

p.k. 260887-11451

ar norādi „Ziedojums žurnālistei”

Avots: pietiek.com

Notikušais raisījis diskusijas arī sociālajos tīklos, kur žurnāliste Baiba Strautmane paudusi sašutumu par šāda notikuma praktisku ignorēšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:07

Jaunākās diskusijas