Aizturēta banda, kura pirms trīs mēnešiem Zasulaukā aplaupīja vīrieti

Portāls nra.lv 8.novembris 2017, 16:35
 
Ilustratīvs attēls
Šā gada augusta beigās starp pusmūža vīrieti, kurš tobrīd atpūties bārā Rīgā, Zasulaukā, un četriem viņam nepazīstamiem jauniešiem pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ bija izcēlies strīds.
Kad vīrietis izgājis no bāra, agresīvie jaunieši viņam sekojuši un ar dūri iesituši pa galvu, pēc kā vīrietis zaudējis samaņu un nokritis zemē. Kad cietušais atguvies, viņš konstatējis, ka ļaundari ir nolaupījuši mobilo telefonu, rokaspulksteni un maku, kurā atradās 45 eiro, un notikuma vietu pametuši. Par notikušo tika paziņots mediķiem un Valsts policijai.

Izmeklēšanas laikā policisti ieguva informāciju par personām, kuras, iespējams, izdarījušas šo noziegumu. Arī cietušais atpazina savus pāridarītājus.

Veicot meklēšanas pasākumus, oktobra beigās Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām aizturēja divus aizdomās turētos - 1995. un 1990. gadā dzimušus jauniešus. Savukārt novembra sākumā policisti aizturēja arī pārējos aizdomās turētos, kuri dzimuši 1997. un 1990. gadā.
Jāuzsver, ka aizturētie jau iepriekš sodīti par mantiskiem noziegumiem. Turklāt viens no viņiem sodīts par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šobrīd divām no aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt vienam no viņiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Vēl tiek lemts, kādu drošības līdzekli piemērot ceturtajam aizdomās turētajam.
Policisti ir atguvuši daļu no nolaupītajām mantām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:19

Jaunākās diskusijas