Sirmgalve: Kāds patriotisms, kad paliec nabags ar 17 eiro pārtikai

Portāls nra.lv 8.novembris 2017, 14:57
 
pixabay.com
Laikrakstā "Ziemeļlatvija" publicēts stāsts par sirmgalvi, kurai pēc visu nepieciešamo maksājumu veikšanas mēnesī paliek vien daži eiro pārtikai.

76 gadus vecajai Ainai Brikmanei pēc komunālo rēķinu un medikamentu iegādes pārtikai atliek mēnesī vien 17 eiro. Šis gads kundzei bijis smags, jo pārciesti divi insulti pēc kuriem ārstējās Vidzemes slimnīcā.

"Samaksā visus maksājumus, šausmīgi dārgās zāles, un līdz 21. novembrim jāiztiek ar 17 eiro. Es visu izrēķinu visu līdz pēdējam santīmam. Ja pie manis kāds nāk ciemos, vienmēr saku, - “nenāciet ar našķiem, atnesiet maizīti un biezpiena paciņu”," pauda Ainas kundze, kuru laikraksts vispirms netīšām saticis uz ielas, aptaujājot iedzīvotājus, vai novembri izjūtat kā patriotisma mēnesi.

Vēl pērn rudenī Aina Brikmane spēja ar lāpstu uzrakt visu sava dārza zemi, bet šopavasar aprīlī pēkšņi izslimoja divus insultus. Pirmais ķēra mājās, naktī, kad pensionāre sajuta, ka viņai “noņemta” roka, - tā palikusi auksta kā ledus gabals, visi pirksti piepampuši. Izsauktā neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde momentā aizveda seniori uz Vidzemes slimnīcu. Tur viņa ārstējās vairākas dienas, jau saņēma paziņojumu, ka varēs braukt uz mājām, bet pēdējā dienā turpat, slimnīcā, piedzīvoja otru insultu.Tā nu beigās slimnīcā sanācis ārstēties ilgi, un tas Ainas kundzei izmaksājis pavisam 240 eiro, vēsta laikraksts. Kundzes pensija ir 233 eiro.

Avots: ziemellatvija.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas