Unikālas sacensības. Rīt noskaidros, kurš ātrāks: tvaika vilciens vai riteņbraucējs

Portāls nra.lv 25.augusts 2017, 21:44
 
Gulbene Tourism/Facebook
Gulbenē 26.augustā norisināsies riteņbraukšanas sacensības “Bānīša kauss 2017 jeb Apsteidz tvaiku!”, kuru laikā pirmo reizi vēsturē tiks noskaidrots, kas ir ātrāks – tvaika vilciens vai riteņbraucējs.

Ar šīm sacensībām tiks popularizēts gan unikālais vēstures mantojums - Gulbenes-Alūksnes bānītis un 33 kilometrus garā šaursliežu dzelzceļa līnija starp Gulbeni un Alūksni, kurā joprojām norit regulāri pasažieru pārvadājumi, gan arī veselīgs dzīvesveids un interesantas brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Bānītis ceļā no Gulbenes līdz Alūksnei pavada 1,45 stundas. Sacensību laikā reizē ar tvaika lokomotīvi “Ferdinands” pulksten 13.00 ceļā dosies arī velobraucēji un centīsies noskaidrot, cik ilgā laikā viņi var veikt maršrutu Gulbene-Alūksne, tiesa gan - pa ceļiem un celiņiem, kas ved netālu no sliežu ceļiem.

Sacensības vadīs satiksmes drošības eksperts un televīzijas personība Pauls Timrots. Bagātīgu pozitīvu emociju devu pasākuma laikā saņems ikviens dalībnieks, bet sacensību uzvarētāji tiks apbalvoti ar vērtīgām balvām. Pēc finiša Alūksnes stacijā Bānīša laupītāji visus dalībniekus cienās ar pašu gatavoto “Laupītāju biezputru”.

Avots: Gulbene Tourism facebook konts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:35

Jaunākās diskusijas