Reinkarnācija

Andis

"Par" un "pret" aspekti!

27.novembris 2023, 18:34
DŽA

Mana dzīves bāze, bez cilvēcības, ir budisma un kinisma filozofijas, tātad reinkarnācijai ticu, tā ir. Vien tu, atvar, šajā dzīvē sūds esi, nākamajā dzīvē būsi slieka. Bet, iespējams, kaujama cūka? Bet, nē, drīzāk slieka, sliekas sūdus ēd. 

27.novembris 2023, 18:49
DŽA

Par aspektiem? Mans aspekts- tev, fašistu izdzimteni, lauzni dirsā un ar veseri pa muti- ātrākais ceļš uz reinkarnāciju. Būt sliekai :)

27.novembris 2023, 18:54
V ilis Gutmanis

Nu re akal ''brūnais punduris'' ar savu mēslu smaku piesārņo telpu kaut gan ko var gribēt mēsls izmainīt savu dabu never un pat pēc reinkarnācijas, pie noteikuma ja tāds pastāv viņs atkal radīsies kā mēsls.

27.novembris 2023, 19:06
DŽA

Re, z ilais vilis publiski izkārnījās, bet viņš ir idiots, vārdus jauc- reinkarnācija, izkārnīšnās, viņam ir sinonīmi. 

27.novembris 2023, 19:15 (27.novembris 2023, 19:16 - labots)
DŽA

Vēl, z ilais v ilis mīl sūkāt fašistu pipeles, bet, ja viņam patīk, kamdēļ ne?

27.novembris 2023, 19:20
Ir tāds

Andi

Pieturos pie kristīgā dzīves skatījuma, tāpēc uzskatu, ka reinkarnācijas nav, ir viena dzīve šeit uz zemes grēcīgās un tad nāk tās turpinājums. Es pateikšu tikai dažus pretargumentus, kaut tādu būtu daudz, proti, kaut vai tas, ka cilvēku un vispār dzīvās radības skaits ar katru dienu uz zemes pieaug, tad kur rodās visu laiku jaunas dvēseles kurām inkarnēties? Ja inkarnācija būtu, tad būtu jābūt atmiņai kuras nav. Šie ir divi vienkārši argumenti pret. Būtībā inkarnācijas ideja ir ļoti mazisplatīta. Tā pastāv tikai hinduismā un tam līdzīgajās reliģijās, citur to nav. Mēs to neatrodam ne Seno Austrumu reliģijās, ne šamanismā, nedz pie kādiem Eiropas pagāniem. Šī ideja par inkarnāciju kā modes prece ir tikusi importēta no Indijas. Paldies dievam, ka neviens nav iedomājies importēt Kālī kultu, tiešākā veidā saistīts ar hinduismu.  

27.novembris 2023, 19:52
DŽA

Pārsmieties var- viens idiota gabals stāsta otram idiota gabalam to, ka reinkarnācijas nav :) jūs tak galvā drāzti, savādāk būt nevar. 

27.novembris 2023, 20:12
DŽA

Nē, es sapratu "ir tāds" teoriju- ja viņš nemitīgi dirš, kāda no sūda reinkarnācija būt var? Nevar, željezno! Sūdiem nevar būt reinkarnācijas. Tā viš I. 

27.novembris 2023, 20:18
Ir tāds

Mana mazā Vāczemes zvaigznīte, vai tu sētas mietam arī tici? Jā nu kinisms un budisms kā reiz tev. Tu mums esi ļoti askētisks, no sava askētisma aprilī gaudoji komentāros, ka 900 eiro par dzīvokli jāmaksā, ļoti askētiski. Jāiet tev kā slavenākajam kiniķu pārstāvim Diogēnam dzīvot mucā, ar lukturi rokā dienas laikā varēsi staigāt pa cilvēkiem pilnu ieku un meklēt cilvēku neliešu vidū utt.. Arī morāles un sabiedrības normas tev svešas kā jau kiniķim, neatdzīsti tu tādas, tas pareizi, tas pareizi, kārtīgs kiniķis esi. Malacītis tu esi, malacītis. Mani priecē, ka esi budists, kad govs tevi apkakās lamas varēs uz tevi meditēt par tavu bēdīgo galu kamēr tu tur lēnām sadalīsies un suņi tevi apēdīs. Bet stāsti man, vai neesi reiz bijis skobci sektā? Tu pēc tāda izskaties, ka tev būtu nogriezuši visu kas traucē tavai pestīšanai tāpēc tu pa to pēcpusi knibinies. Bez tam ņemot, ka tā ir Krievijas sekta, tad ir skaidrs kāpēc tu tik ļoti nīsti Krieviju un tad jau viss sastājas vietās.

27.novembris 2023, 20:19
Ir tāds

Mana mazā Vāczemes zvaigznīte, izsēdies uz zara, nomierinies, un paskaidro kas un kāpēc savādāk nevar būt? Atbildi vienreiz, tikai bez rupjības un grāpstīšanos gar savu pēcpusi!

27.novembris 2023, 20:22
DŽA

Atkal apdirsies? Tad nu velcies, apdirseni, savas trenuškas mazgāt. Tikai tā. Citas iespējas tev nav.

27.novembris 2023, 20:24
V ilis Gutmanis

Ir tāds, drīzāk domāju kā viņš pieder pie kaprofīlu sektas. Jo līdzīgs meklē sev līdzīgos it īpaši ja viņān vis ap mēsliem grozās.

27.novembris 2023, 20:56
Ir tāds

Vili, par sektu es nezinu, bet ar kaprofīliju viņš sirgst, tikai nav zināms kur skatās viņa ārstējošais psihiatrs. vēl ir variants, ka viņš ir pabijis skabci sektā, tur, lai sasniegtu pestīšanu nogriež visu kas tai var traucēt, tad viņam tagad atliek tikai grāpstīties gar to kas atlicis. 

27.novembris 2023, 21:04
DŽA

Daudz sektu jūsu, idiotu, galvās. 

27.novembris 2023, 21:26
DŽA

Nezinu, ko nozīmē tie "kaprofili", bet pieņemu to, ka kremļa troļļi viens otru dirsā drāž. 

27.novembris 2023, 21:28
Ir tāds

Īpaši mūsu dārgajam Dža jaunskungam! Koprofilija ir slimīga interese par netīrumiem, sevišķi par izkārnījumiem. Viss kā par tevi, gluži kā tu mūsu Vāczemes zvaigznīte!

Klau mūsu mazā zvaigznīte, vai tava māte tevi nedzemdēja devītajā stāvā pie atvērta loga?

27.novembris 2023, 21:58 (27.novembris 2023, 22:21 - labots)
Andis

“Es pateikšu tikai dažus pretargumentus, kaut tādu būtu daudz… “©

Džaiņš tad kur būtu vainīgs, ka viņš garīgās lietās ir pilnīgs profāns un jau izvēlējies nākamai dzīvei sliekas dzīvi? Varbūt viņš tad būtu jāžēlo, ka Radītājs viņu tik netaisni apdalījis? Tas, ka dvēseļu ar katru gadu kļūst vairāk, tas galīgi nav argumens pret reinkarnāciju un tur variantu ir vairāki – dvēseles tiek pieradītas klāt… tām vecums ir atšķirīgs; par cik ir pēdējais laiks, tad tagad visām dvēselēm ir dota iespēja reinkarnēties un pārcelties uz augstāka attīstības līmeņa… mēs taču nezinām, cik tās ir bijušas sākotnēji.

Jā, es zinu kristīgās dogmas un saprotu kādēļ tā ir tāda, bet man radīja neizpratni, kāda jēga bērnam piedzimt un jau pēc īsa mirkļa mirt. Atrunas, ka viņam būs vieta Debesīs, jo Radītājs jau zin, kā vinš būtu savu dzīvi nodzīvojis, tas tad ir fars. Tad jau priekš kam vispār kādam jāpiedzimst, visus uz reiz sašķiro – brāķus uzreiz utilizē un izdevušos eksemplārus sašķiro pēc kvalitātes. Neatceras iepriekšējo dzīvi? Nez vai tā būtu laba doma, ja visu atcerētos, jo dzīvē jau pārsvarā ir sliktais un tad sanāktu baigi drūmi. Ja tīri no garīgā viedokļa, tad visi būtu tik gudri un pieredzes bagāti, ka nebūtu neviena, kurš Radītāja prātu darītu…. visi pērtos pa maģiju un Radītājs  ar mistiku nevienu neinteresētu… tāds garīgs pīļu dīķis.

“Būtībā inkarnācijas ideja ir ļoti maz izplatīta.”©  

Nu jā, Rietumos tā nav, tik Rietumi ne tuvu nav visa pasaule. Ja par Kāli kultu, tad mēs tajā dzīvojam uz pilnu klopi – aborti, kari, covid žīžas, eitanāzijas un bērnu nogalināšana kā superienesīgs bizness.

27.novembris 2023, 22:10
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Kādi ir aspekti? Esmu simtiem stāstus, pētniekus izlasījusi par reinkarnāciju. Es ticu  100% reinkarnācijai - tas ir 100% fakts. Bet grūti visu nopamatot un aprakstīt. Bet es brinos, ka pie tik milzīga informacijas daudzuma joprojām cilvēki netic, negrib ticēt, izvēlas nelasīt, nezināt, neticēt reinkarnācijai.

Ja precīzāk, es vispirms lasīju teoriju. Par to, kapēc pārdzimst, ar kādu nolūku utt. Tad lasīju cilvēku dalīšanos ar pieredzi (arī pētnieku apkopojumus), kur tā pieredze sakrita ar teoriju, lai gan lielākā dala nekadu teoriju nebija iepazinuši. Un tad jau kā puzle likās kopā. Reinkarnācija ir 100%.

Vai zini, ka ļoti daudzi cilvēki atceras personīgi savas iepriekšējās dzīves? Īpaši bērnībā? Bez maz katrs 10. Vispār ārpus šīš zemes pieredze ir katram ceturtajam, ar ko katrs ir saskaries un ar ko var dalīties, tikai ko cilvēks pats neizprot un nes kā noslēpumu, bet tas ir aprakstīts ezotērikas/garīgās mācības teorijā. Tās pieredzes, kas apstiprina svētos rakstus, ezotēriku, reliģiju - tur viss iet kopā. Varbūt ir nianses, par ko var strīdēties. Bet, ja izlasi 100 dažādas teorijas par vienu un to pašu tēmu un 90 atkārtojas viens un tas pats un vēl praktiskos piemēŗos apstiprinās, tad tam var noticēt. Diskutēt var par niansēm, kas dažādās mācībās atšķiras. Bet jo vairak iepazīsti, jo mazāk kaut kas atšķiras. Atšķirību liekas daudz, ja zini maz. Tā ir kā bilde, kura nav visa redzama. Viena mācība izstāsta vienu dalu, cita papildina trūkstošo, vēl citā - daļēji paskaidro no vienas un no otras, ceturtā atkal savelk kopā sakarības. Un tad kad tā bilde jau ir skaidra, tad nepilnīģa informācija no 5.macības neliekas kā pretruna. Es, protams, nesaku, ka skaidrs ir viss, bet Dievs ir un reinkarnācija ir 100%.

Ir jau vēl dažādi veidi, ka cilvēki atceras savas iepriekšējās dzīves. Tie arī ir kadi 3-4 populārākie veidi. Vai esi dzirdējis, ka cilvēks pēc kādas šoka pieredzes var sākt runāt citā valodā? Vai hipnozē runā citā valodā? Kapec? Jo viņš savieno atmiņu impulsus (ezotērika to paskaidro vairāk) un atceras to valodu, kuru kādreiz runāja. Tiesa, ne tikai. VIņā var arī iemiesoties cita dvēsele un tā var runāt citā valodā, bet tas ir retāk.

Kad biju ar to aizrāvusies, bija viens bridis, kad lasiju visādus abstraktus teikumus no Bibeles un man burtiski naca atklāsmes: "Ā, šēit ir pateikts tas. Bet šeit tas, kas bija minēts tur!" TIk viltīgi, ka neviens nesapratīs, ko tie vārdi nozīmē. Biju pārsteigta, ka dažādu mācību apguve man palīdzēja lasīt un redzēt kartējo apstiprinājumu Bībeles miglu teicienos. Bet, atzīšos, pēdējos gados vairs neiedziļinājos tajās mācībās un tā "3.acs" uz Bībeles tekstiem  aizvērusies. Lasu un ne visu saprotu, par ko brīnos. Ir aizvēries. Bet vienu brīdi biju uz vilņa. Reinkārnacija ir nešaubīgi.

Vienu brīdi biju ieguvusi prasmi atpazīt, kad tekstu nav teicis parasts cilvēks. Bet tas arī pazuda, kad no tā informācijas lauka izgāju laukā.

27.novembris 2023, 22:43 (27.novembris 2023, 23:00 - labots)
Ir tāds

Andi

Ar ko atšķiras cilvēks no dzīvnieka daudzās relīģijās, kristietība, islams, judaisms? Cilvēkam ir gars un dvēsele, kamēr dzīvniekam ir tikai dvēsele. Tad kur paliek gars? "dvēseles tiek pieradītas klāt… tām vecums ir atšķirīgs;" Kurš ir tas kurš tās ražo un kur ir to ražošanas cehs? No kurienes šāda informācija? Pamato to! "... par cik ir pēdējais laiks, tad tagad visām dvēselēm ir dota iespēja reinkarnēties un pārcelties uz augstāka attīstības līmeņa… mēs taču nezinām, cik tās ir bijušas sākotnēji." Atkal, no kurienes šāda informācija? Pamato to! "kāda jēga bērnam piedzimt un jau pēc īsa mirkļa mirt? " Kāda jēga ir tavai dzīvei? Kāds ir tavs dzīves mērķis? "Radītājs jau zin, kā vinš būtu savu dzīvi nodzīvojis, tas tad ir fars." Ja tas ir farss, tad vai tu vari noteikt, vari ietekmēt cik un kuram būs dzīvot? Vai tavs apgalvojums nav farss? Cilvēkam piedzimstot netiek dota garantija, ka tas dzīvos tik un tik gadus, tādas nav, kāds aiziet jau pēc dažām stundām, kāds nodzīvo simtu un vairāk gadu un tu tur neko ietekmēt nespēj. "Tad jau priekš kam vispār kādam jāpiedzimst, visus uz reiz sašķiro – brāķus uzreiz utilizē un izdevušos eksemplārus sašķiro pēc kvalitātes." Kurš būs tas kurš šķiros? Daudz ir aicināto, maz izredzēto! Pastāsti kāda jēga ir griezties Samsāras ratā? Cik ilgi tu taisies griesties? Saskaņā ar budismu, kamēr tu savienojies ar visumu, izšķīsti, pārstāj būt, tevis vairs nav. Budisms ir vienīgā relīģija kurā nav Dieva personas. Kristietībā, judaismā, islamā Dievs ir persona un cilvēks ir persona. Dievs ir radītājs, cilvēks- radība un radība nekad nespēj pārspēt Radītāju. "Nez vai tā būtu laba doma, ja visu atcerētos, jo dzīvē jau pārsvarā ir sliktais un tad sanāktu baigi drūmi." Redzi, ja tu neatceries pagātni, tātad tev nav pieredzes, ja nav pieredzes, tad nevar tevi sodīt, likt rāpot kā kukainītim. Kā tu vari pieaugt, ja tev nav pieredzes, ja kā tu pats saki reinkarnējies, bet katru reizi esi kā balta lapa. Kā tu vari evalucionēt ja nav pieredzes? Evolūcijai vajag pieredzi. Pretējā gadījumā reinkarnācijai nav jēgas, jo tā nedod pieredzi, tātad attīstība nav iespējama. Kāpēc Radītājam kāds būtu jāieinteresē ar mistiku? Manā uztverē nekāda mistika nav vajadzīga. Ja tu dikti gribi mistiku, lūdzu, meklē to tikai kad tu atradīsi sātanu, tad neraudi, kad viņš tevi paraus sev līdz. Inkarnācija ir sastopama tikai hinduismā un budismā. Abas reliģijas saistītas ar Indijas reģionu. Pasaulē lielākās reliģijas ir kristietība un islams. tā pat es jau teicu, arī cilšu reliģijās šādas inkarnācijas ideju nav. Inkarnācijas idejas Eiropā ienāca 19. gs. līdz ar teozofijas un okultisma attīstību, kas pati par sevi ir misticisms kurš ir veidots mēģinot veidot dažādu mācību sintēzi. Vari pierādīt pretējo? Es tevi saprotu, misticisms ir daudz, daudz interesantāks kā kristietība kura prasa tikai paļāvību un paklausību. Jau Ēdenes dārzā čūska kārdina sievu sacīdama: "Jūs mirt nemirsit, bet Dievs zina, ka tanī dienā, kad jūs no tā ēdīsit, jūsu acis atvērsies un jūs būsit kā Dievs, zinādami labu un ļaunu." 1. Moz3:4-5. Vai tas, ka kāds zina labu un ļaunu ir ko ieguvis? Cilvēki cenšas atbrīvoties no ļaunuma, bet tas nav iespējams un uz šīs pasaules arī nekad nebūs sasniedzams. Kas atiecas uz Kali kultu, tad nejauc dažādas lietas. Tu vienkārši mēģini piekarināt tam klāt kas tev šķiet izdevīgi. Es piekrītu, ka viss tevis nosauktais ir nāves kults, bet tas nav Kali kults. Pasaulē ir bijuši dažādi nāves kulti, sāksim ar bāala un aštartes kultu austrumos un beigsim ar seno indiāņu asiņainajiem kultiem, bet tiem nav nekā kopēja ar mūsdienās notiekošo. Nevajag jaukt graudus un pelavas kopā. Katram cilvēkam ir tiesības uz savu viedokli, tai skaitā reliģiskajiem uzskatiem. Ja tava dzīves jēga ir nemitīga griešanās Samsāras ratā un tad saplūst ar ko bezpersonisku un pazust, lūdzu. Mani šāds koncepts neapmierina, tāpēc dzīvoju pēc cita. Andi, tu raksti, ka vēlies dzirdēt "par" un "pret" argumentus, kaut "pret" tu neesi gatavs pieņemt. Tad vajadzēja uzrakstīt, ka tu vēlies dzirdēt tikai tos kuri tevi atbalsta. Tev ir visas tiesības uz tavu viedokli, netaisos tevi pāraudzināt, tā ir katra cilvēka paša problēma. Tikai skati, ka pienāks diena un atpakaļ ceļa nebūs. Bībelē ir līdzība par nabaga Lācaru un bagāto vīru. Tad kad bagātais vīrs ir sapratis savas kļūdas un tās vairs labot nevar. Viņš atceras par saviem brāļiem, bet atkal tam saka, ka tiem ir pateikts, vai tie klausa, jeb nē ir viņu pašu problēma. Iesaku tev iemācīties būt tolerntam un cienīt citu viedokli. Tev ir tiesības inkarnēties par ko vien vēlies, tikai ne visi domā un uzskata kā tu. 

27.novembris 2023, 23:39 (28.novembris 2023, 6:44 - labots)

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:35

Jaunākās diskusijas