Teoloģiski jautājumi

Andis

V ilis Gutmanis

.... diemžēl tā nav teoloģiska diskusija bet gan vienkāŗša cilvēka daba pielāgot apkārtējo savām vajadzībām. Tas ir apmēram tā pat kā izskaidrot Dieva esamību, izskaidrot to nevar var tikai ticēt. Šai gadijumā mēs ticību sākam pāŗvērst uz mūsu iegribu pamatošanu un tā jau kā jūs pats teicāt nav vairs ticība bet izvirtības atbalsts. Savādāk var snākt tā kā ar vienu ļoti tīcīgu cilvēku. Sākās plūdi un cilvēki aicināja viņu iet līdzi sakot ka nāk plūdi. Viņš atbildēja dievs mani izglābs. Pec laika brauca kravas auto ar cilvēkiem kas viņu aicināja braukt ar viņiem jo cwļu jau klāja ūdens kārta. Un atkal cilvēks atbildēja dievs mani izglābs. Pēc kāda laika pie viņa mājas piepeldēja laiva un viņu aicināja kapt iekšā un glābties. Cilvēks atkal atbildēja ks dievs viņu izglābs. Nu viņš šēdēja uz mājas skursteņa un visapkārt bija ūdens kad atlidoja helikopters un aicināja viņu glābties. Cilvēks atteicās sakot ka dievs viņu izglābs. Rezultatā cilvēks noslīka un kad viņs nostajās dieva priekšā ar pārmetumu ka viņš viņām tā ticēja bet viņš viņu neizglāba dievs atteica es sūtiju tev gājējus , es sūtiju tev auto, es sūtiju tev pakaļ laivu un helikopteru. Vai tu savā lepnībā iedomājies ka man pašām bija jāiet tevi glābt?  Nevajag akli ticēt, bet nevajag arī ticību pārveidot pec savām iegribām.

18.novembris 2023, 15:45
Andis

“tā nav teoloģiska diskusija bet gan vienkārša cilvēka daba pielāgot apkārtējo savām vajadzībām.” © 

Tā būs gan teoloģiska diskusija, jo ir vēl jānopūlas, lai cilvēks iegūtu dēmona statusu.

Pēc tam sludināt, ka Radītājs mīl radību, kura sacēlus pret Viņu, tā jau ir galēja ķecerība, jo homoseksuālas attiecības pat neskaitās grēks, jo kāds grēks tam, kas jau ārpus Radītāja piedošanas un ir vien liecība par dēmonisku būtību.

„Tas ir apmēram tā pat kā izskaidrot Dieva esamību, izskaidrot to nevar var tikai ticēt.” ©

Prasās pēc paskaidrojuma, ko domājiet ar ticēt, jo nevar ticēt tam, kas nav sludināts.

Tanī dienā jūs atzīsit, ka Es esmu Tēvā un jūs Manī, un Es jūsos. [Jāņa 14:20]

Trīspusēja atzīšana, kura dzīvē realizējas tā, ka cilvēks dara Radītāja prātu un Viņš caur Kristu piepilda cilvēka vajadzības. Cilvēks ir savā aicinājumā un viņam viss nepieciešamais tiek dots – no katra pēc spējām un katram pēc vajadzības. Pazīstams lozungs, vai ne un tas saucas komunisms. Ar komunismu jau ir tāpat kā ar labējām partijām šodien Latvijā – neviena labēja partija pat bijusi nav, bet tās vaino visās Latvijas nebūšanās. Bet tas Latvijas gadījumā ir vienīgais iespējamākais variants (komunisms uzreiz nav ieviešams, kur vēl patērētāju / vergu sabiedrībā)  – valsts palīdz tiem, kas vēl nespēj vai vairs par sevīm nespēj parūpēties, bet visi pārējie lai mācās peldēt paši. Jā, kādi arī noslīks, bet tā nav traģēdija, traģēdija būs, kad vēl pēc gadiem vai visi noslīktu, jo ne mazums ir tādu, kuri pat negrib ka kaut kas uz labu mainās, jo tas nozīmē, ka tie būs spiesti mainīties. Nodokļi zemi, valsts institūcijas tik pašas nepieciešamākās, bet uz vietas spēcīgas pašpārvaldes, bez VARAM važām un laužņiem. Kas vietējo varu ievēl, tie tad to atceļ, bet ne ka kāds no augšas, kurš uzurpējis varu drīkst atlaist pašvaldības, kuras tas nav iecēlis. Vienīgais, ko viņš vēl varētu, tad rosināt pašvaldībā referendumu. Rīga ir uzskatāms piemērs – bija slikti un sliktumu nepareizi labojot nonāca pie katastrofas. Par cik Rīgā ir koncentrēta lielākā daļa Latvijas ekonomikas, tad tā ir jau katastrofa priekš visas Latvijas.

“Šai gadījumā mēs ticību sākam pārvērst uz mūsu iegribu pamatošanu un tā jau kā jūs pats teicāt nav vairs ticība bet izvirtības atbalsts.” ©

Ja cilvēkam ir saikne ar Radītāju, tad bauslība nav vajadzīga un tā ir jau vērtējama kā ļaunums. Pilnīgi visas cīņas “PRET” slikto beidzas ar sliktā triumfu un “cīņa” pret vardarbību ģimenēs nebūs izņēmums.

“… var snākt tā kā ar vienu ļoti ticīgu cilvēku. Sākās plūdi … “ ©

Īstenībā visai sarežģīts jautājums. Iedomājos par priestera Skevas septiņiem dēliem un tagad domāju, ir tie abi gadījumi vienādi. Tomēr nē, jo jūsu piemērā ir ticība bez darbiem (fanātiķis) , bet Bībeles piemērā darbi bez ticības (egoisti) .

13 Daži jūdu apkārt klejojošie garu izdzinēji uzdrošinājās Kunga Jēzus Vārdu piesaukt pār tiem, kam bija ļauni gari, sacīdami: "Es jūs apsaucu tā Jēzus Vārdā, ko Pāvils sludina." 14 Tie, kas to darīja, bija jūdu augstā priestera Skevas septiņi dēli. 15 Bet ļaunais gars, atbildēdams viņiem, sacīja: "Jēzu es pazīstu un par Pāvilu es zinu; bet kas jūs tādi esat?" 16 Un cilvēks, kurā ļaunais gars mājoja, tiem uzbruka un tos visus pievārēja, tā ka tiem kailiem un ievainotiem bija jābēg no šī nama.[Ap.19.]

18.novembris 2023, 15:46
Ir tāds

Andi

Ja runājam par komunismu, tad nedrīkst aizmirst, ka komunistiskās partijas manefesta autors bija no ticības atkritis reformātoru mācītājs Markss. Viņš kā progresīvs liberāļu mācītājs balstoties apgaismības kustības idejās izdomāja, ka var radīt Dieva valstību uz zemes bez Dieva. Diemžēl viņš nesaprata, ka šī ideja ir utopija un nekad nepiepildīsies. Tāpēc liberāļu idejas šodien ir stipri līdzīgas tām kuras bija Romas impērijā tās pēdējā posmā. Valda minoritātes, izvirtība un centieni visu unificēt, izmantot lētāko preci, tas ir ievest graudus no Āfrikas kolonijām kur tā iznāca lētāk, tādejādi iedzenot postā daudzus romiešu zemniekus. Vai nešķiet kas pazīstams? Par laimi sodomija nekad nav ilgi pastāvējusi. Tāņem pēkšņu un ātru galu. Gan Vecajā, gan Jaunajā Derībā sodomija ir un paliks smagākais grēks. Var jau interpretēt ko un kā vien vēlas, tomēr tas nemaina lietas būtību, var melnu nosaukt par varavīkšņotu, tikai ko tas maina? Būtība jau nemainās. Arī par līķi var pateikt, ka tas ir vesels, tomēr tas mirušo neuzcels augšā. Runājot par Ap. d. 19:13, tas sasaucās ar Gal. kur Pāvils nosoda draudzi, ka tā ir pireņēmusi viltus apustuļus, tas ir bauslības sludinātājus kuru valgos tie ir krituši. Un tūdaļ tas tos aicina atgriezties no saviem maldiem. Te ir tas pats, daudzi, nekritiski domājot pieņem daudzas lietas neuzdodot jautājumu kāpēc. Ja cilvēks "nefiltrē" ko viņam saka, bet kā sūklis uzsūc visu ko tam saka, tad Sv. Rakstus var interpretēt, un kā vēl ko lieliski izmanto viltus sludinātāji kuru netrūkst arī mūsu dienās. Ir taču jauki, ja tādu kā mūsu zvaigznīti kāds paglauda pa galviņu un saka, Dievs tevi mīl, lai kāds tu tur esi. Jā Dievs mīl, tikai tas nenozīmē, ka Viņš kā gādīgs Tēvs nesodīs savu neklausīgo bērnu. Bet mūsdienu liberāļi dzird šīs patiesības pirmo daļu, bet otru pusi tie ignorē, par nelaimi sev. Un kad dabū pa ausi, tad saka, kur skatās Dievs, kāpēc mums ir tā un sākas Dieva noliegšana. Liberāļiem Dievs ir nepieciešams tik daudz kamēr tas iekļaujas to konceptā, tiklīdz tas tā nav, tā sākās Dieva noliegšana. 

18.novembris 2023, 19:52
DŽA

atvar, tevi radīja Sātans  un, piedzimi tu caur tavas muteres dirsu, iekrītot sausās atejas bedrē. Ko maun, izdzimteni? Dzīvs tak esi? Tad jau ok.

18.novembris 2023, 20:15
V ilis Gutmanis

Nu re beidzot nonācāt pie atzinuma ka ne jau baznīca un ticība ir pie vainas bet tas kā cilvēki to pielāgo savām vajadzībām aizmirstot ka katrai rīcībai ir arī pretējā puse, kuru parsti cenšās klusējot apiet.

18.novembris 2023, 20:57
DŽA

Teologi sranijie. Tak apdirseņi, nekas vairāk. 

18.novembris 2023, 21:06
DŽA

Z ilais v ili, tu padirsi uz ielas, tad nu, klusējot centies savu sūdu apiet! Ak, nebiju es tas, ko jūs man piesien! Ne ne, tu, sūda z ilais, piders esi. 

18.novembris 2023, 21:12
Ir tāds

Vili

Diemžēl tā tas ir. Un sliktākais, ka tur neko nemainīsii. Islasi mūsu Vāczemes zvaigznītes komentu, cilvēks nemainās, nesaprot un tš ir viņa traģēdija.

18.novembris 2023, 22:32
Andis

"Ja runājam par komunismu, tad nedrīkst aizmirst, ka komunistiskās partijas manefesta autors bija no ticības atkritis reformātoru mācītājs Markss" [Ir tāds] .

Tas, ka kāds ir izkropļojis komunisma ideju, tas nenozīmē, ka nebūtu vērts pie tās atgriezties. Protams, cilvēkam neesot savā sūtībā no Radītāja tā pat nevar darboties. Kā tas darbojas, par to jau uzrakstīju. 

"Nu re beidzot nonācāt pie atzinuma ka ne jau baznīca un ticība ir pie vainas bet tas kā cilvēki to pielāgo savām vajadzībām... " [Vilis Gutmanis].

Garīgie likumi nemainās no tā, kā cilvēki tos interpretē izdabājot sev - cilvēkiem patīk. No tā tik var nonākt nopietnās problēmās. 

ir tāds fenomens, ka ja izveidojas kur draudze, tad tā strauji aug un tai izaugot līdz 20 cilvēku kopai, tās darbība sāk bremzēties, rodas dažādas problēmas, nesaskaņas un tā kļūst remdena, jo tiek piesaistīta kristīgam egregoram. Lieki piebilst, ka egregori nav no Radītāja. Jautājums - kā tas iespējams? Atbilde vienkārša - mācība jau ir nepatiesa. Bauslība, grēks un upurēšana ir no sātana, instrumenti ar ko tas sev pienākošo sodu pārnes uz cilvēkiem. Pāvests šodien dara to pašu - samaitātās pasaules daļas sodu pārnes uz normāliem cilvēkiem, jo atliek pāvesta sludinātos melus pieņemt kā normu un arī normālais cilvēks ir jau zem soda. Kauna parādes jau netiek rīkotas tāpat vien, pat ne kā reklāma, bet lai pārnestu sodu uz visu sabiedrību, jo  to aprindās ir ļoti aktuāli pašnāvības (9x lielāks pašnāvību skaits kā vidēji sabiedrībā) . 

 

18.novembris 2023, 23:03 (19.novembris 2023, 8:22 - labots)
Andis

Es jaunu tēmu reliģiskā sadaļā izveidoju, jo cerēju, ka te taču Dža nenāks izkārnīties, jo garīgos jautājumos ir absolūta nulle, bet kļūdījos. Ignorējiet viņu pilnīgi, lai viņš sarakstās pats ar sevi. 

18.novembris 2023, 23:07
DŽA

Jūs, izdzimteņi, mani nespējat ignorēt. 

19.novembris 2023, 10:26
Ir tāds

Andi

Es pieturos pie uzskata, ka komunisms ir utopija, tas ir katram pienākas, bet katrs dara cik var. Tas neiet cauri. Es piekrītu sociālajam modelim, kurš tika iestādīts jau pirmkristīgajā draudzē. Tas ir kas līdzīgs komunisma idejai, tomēr tas nav viens un tas pats. Ja gribi zināt, tad komunisms ierobežoti, bet pastāv Israēlā, kibucos, kur arī katru pretī neņem. Piemēram no bijušās padomijas žīdam tur nokļūt ir problēmas, jo vietējie viņus uzskata par sliņķiem un tāpēc negrib. Atgriežoties pie sociālā modeļa, tad tas veiksmīgi funkcionēja Zviedrijā un vēl dažās Eiropas valstīs kam tur bija savs sociums, kamēr tur nebija laimes meklētāju, viss funkcionēja labi. Nebūtu mēģinājuši veidot jaunu PSRS, viss būtu bijis labi, diemžēl izmēģināja un nekas labs nav sanācis. Ir savienība kurā neviens nezina ko darīt, ja neskaita eirokrātu guvumu. Kā secināja Maķidonijas Aleksandrs, tad iekarot un pārvaldīt nav viens un tas pats. Tāpēc mums būtu jāiet uz sociālo modeli kura centrā ir sociums, tas ir pašu tauta nevis kādas pabiras. Pašreiz es redzu, ka valdības attieksme pret tautu ir kā pret kādām pabirām kuras nevienam nevajag. 

19.novembris 2023, 10:32
Ir tāds

Cik saprotu no Dža jaunskunga teiktā, tad normālam cilvēkam šo dredaino, lielā meža dīvainīti nesaprast. Smags gadījums. Nez ko par to saka viņa ārstējošais psihiatrs? Jeb varbūt  Vāczemē liberālisma ietekmē garā vārgie staigā pa ielām un biedē tautu. 

19.novembris 2023, 10:44
V ilis Gutmanis

Ir tāds, Nu ar šo personāžu ir tā kā ar mēslu uz ceļa. Ja aiztiksi pacelsies smirdoņa ja pārkāpsi viņām pāŗi un nepievērsisi tam uzmanību viņš izkaltīs un pazudīs ar laiku.

19.novembris 2023, 13:06
DŽA

Lūk, teicu tak- mani ignorēt nespējat. Suņi nespēj neriet.  

19.novembris 2023, 14:08
Annija Liepa

Dievs sevi apliecina uz katra soļa, tikai fanātiskie ateisti cenšas to ignorēt, izlikties, ka pierādījumi, fakti nav...

19.novembris 2023, 14:09
Annija Liepa

Ir miljoniem liecības, ko cilvēki redzējuši klīniskās nāves laikā: viņpasaule ir, mirušie tur dzīvo kā gari un Dievs, eņģeļi - viss ir... Ir neskaitāmas fotogrāfijas un videomateriāli kuros fiksēti gari, poltergeisti un citi paralēlās pasaules - viņpasaules iemītnieki. Mirušo balsis fiksētas magnetafona ieraktos un ar tiem var sazināties ar radio, interneta palīdzību; šīs saziņas pionieris bija Konstantīns Raudive, tagad ar šo saziņu nodarbojas simtiem neoficiālie zinātniskie centri visā pasaulē. Ir Kirleāna aparāts ar kuru var redzēt auru un tā tālāk un tālāk, ko tad nu vēl vajag...? Un hipnozes laikā cilvēki atceras savas iepriekšējās dzīves... Starp citu, tagad google tas viss ir atrodams.

Bet, protams, fanātiskajiem ateistiem un tiem pakārtotiem noderīgajiem idiotiem, to nav izdevīgi atzīt, tāpēc viņi izliekas, ka Dievs, viņpasaule, garu valstība un reinkarnācija, karma nav zinātniski pierādīta

19.novembris 2023, 14:21
V ilis Gutmanis

Annija Liepa necenšaties ar tehniskiem veidijumiem pamatot dieva esamību. Jo varat aizrunāties līdz tam ka pāvestam ir tiešie sakari ar radītāju. Ja jūs ticat tad nekādi materiāli pierādijumi dieva esamībai nav nepieciešami. Tāda veida materiālus izmanto šarlatāni lai cilvēkus novestu no patiesās ticības ceļa.

19.novembris 2023, 15:57
Annija Liepa

Tiešais sakars ar Dievu - Radītāju ir visiem, nevis tikai kaut kādam pāvestam, diemžēl ne tas pāvests, ne mēs pārējie vēl neesam tik garīgi nobrieduši, lai to apzinātos, sevi un to taisno vadu, ar Dievu, attīrītu, sakārtotu un varētu justies kā nemirstīgi gari - Dieva bērni bezgalīga, mūžīga Dieva - Absolūta Pasaulē - bezgalīgā, mūžīgā Visumā... Un 21. gadsimtā ar aklu ticību vien ir par maz, tāpēc jau ir tik daudz to aprobežoto reliģisko un ateistisko fanātiķu...

19.novembris 2023, 17:33
V ilis Gutmanis

Annija Liepa atkal jūs braucat auzās ar aklu ticibu. Neviens neaicina akli pakļauties jo tas ko radītājs mums ir devis tā ir izvēles bŗīviba tikaimeklējot materiālus pierādijumus dieva esamībai jūs viņu vienkārši noliedzat. Jo ja tu tici radītajs ir ar tevi , ja tu šāc meklēt kaut kādus materiālus pierādijumus viņs tevi atstāj lai tu pats vai nu atrodi pareizo ceļu un atgriezies pie viņa vai arī aizej maldu ceļos. Tā ir tikai tava izvēle.Tie kurus mēs saucām par seksuālām minoritatēm un transpersonām ir tie ko dievs ir atstājis jo atgriezt viņus no maldu ceļa var tikai viņi paši.

19.novembris 2023, 18:28

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas