Nelielas Itālijas salas mērs nācis klajā ar interesantu piedāvājumu

tautaruna.lv 13.aprīlis, 14:40
 
pexels.com
Alikudi ir vistālāk uz rietumiem esošā Itālijai piederošā sala. Nelielās salas mērs Rikardom Gullo atzīst, ka tur valda nopietna problēma - kazu pārapdzīvotība. Lai risinātu samilzušo problēmu, viņš nācis klajā ar interesantu piedāvājumu, raksta "UPI".

Viņš savā pārvaldītajā salā ieviesis jaunu programmu "adoptē kazu".

Kā izrādās, tad uz salas strauji pieaugusi savvaļas kazu populācija. Šobrīd uz salas mīt sešas reizes vairāk kazu nekā cilvēku.

Uz salas dzīvo aptuveni 100 cilvēku, bet savvaļas kazu ir aptuveni 600.

Tieši tāpēc mērs sapratis, ka ir nepieciešams rīkoties un nācis klajā ar interesantu piedāvājumu. Ikviens, kas vietējai pašvaldībai e-pastā nosūtīs pieprasījumu, ka vēlas kazu un samaksās 15,65 eiro lielu nodevu, varēs iegūt tik daudz kazu, cik gribēs. Āķis ir šāds - katram pašam ir jānoķer vēlamās kazas un tas ir jāpaveic 15 dienu laikā kopš pieprasījuma nosūtīšanas.

"Ikviens var pieprasīt kazu, tam nav jābūt lauksaimniekam, un nav nekādu ierobežojumu attiecībā uz [kazu] skaitu," medijiem sacīja mērs.

Tāpat netiks īpaši sekots līdzi tam, ko jaunie kazu īpašnieki iesāks ar dzīvniekiem. Tomēr mērs cer, ka kaziņas nevis tiks apēstas, bet būs kā mājdzīvnieki un tiks pieradinātas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

13.aprīlis

 
 
 
 
 

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:13

Jaunākās diskusijas