Siliņa "izgāžas" intervijā angļu valodā

tautaruna.lv 16.aprīlis, 0:30
 
Dmitrijs Suļžics /MN
Mikroblogošanas vietnē "X" klejo video fragments no premjeres Evikas Siliņas intervijas angļu valodā. Video uzmanību pievērsis arī reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks, kas "izmantoja izdevību" ironiski izteikties gan par Siliņas angļu valodas izrunu, gan par viņas atbildi uz jautājumu.

Video fragmentā žurnālists uzdod Siliņai jautājumu par to, Vai Donalds Tramps apdraud NATO 5.pantu, uz ko Siliņa atbildēja ar pretjautājumu - ko jūs domājat?

Žurnālists gan piebilda, ka šeit viņš uzdod jautājumus.

"- Is Donald Trump a threat to the Article-5? - What dū jū izlietne? - I ask questions here - * Slakteris apskauj ģimeni, izmet antidepresantus miskastē *" ar ironiju rakstīja Stendzenieks, piebilstot, ka "zālē sēdošie apņirdzās uz saķēra sejas."

Jāpiebilst, ka šis video piesaistīja arī citu vietnes lietotāju interesi. Tiesa gan, ne visi steidza kritizēt Siliņu.

"Nu, būsim līdz galam godīgi un ieliksim pilnu sižetu. https://youtube.com/watch?v=ND-OxXMnhEs… Jā, latviešiem ir tizls akcents. Apmēram tik pat tizls, kā indiešiem. Bet - salīdzināt šo ar Slaktera performanci - es teiktu, ka vispār nav līdzīgi."

"Vispār jautājuma formulējums bija ievērojami atšķirīgs: "Is *former* President Donald Trump a risk to Article 5?" Man arī rastos loģisks pretjautājums: "What do you think?!" Taču tiem, kuri sadzird izlietni, acīmredzot ir pamatīgas paģiras."

Tiesa gan, arī kritisku viedokļu par Siliņu netrūka.

"Nezinu, kurš viņu ir apmācījis, bet veikta haltūra. Aatbildēt ar pretjautājumiem, lasīt lekcijas žurnālistiem un likt manīt, ka viņi neko nesaprot, tas ir kārtīgs no no. Tā nevar darīt."

"Šādos brīžos ir kauns par Latviju."

"Štrunts par valodu, viņas reakcija un pati atbilde uz jautājumu ir, kā lai saka, nepārdomāta. Varjau but ka pēc tam pateica kko sakarīgu, bet šādi atbildēt tik un tā nevajadzēja. Skaidrs, ka ASV ir visnozīmīgākais NATO, bet valstis kuras kaut tikko tajā iestājās arī ir nozīmīgas."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:58

Jaunākās diskusijas