Diskusijas soctīklos: Cilvēki skeptiski par NBS paziņojumu

tautaruna.lv 10.marts, 17:47
 
Romāns Kokšarovs/MN
Spriedze starp Krieviju un NATO nenoliedzami pastāv. Nesen militārā alianse paziņoja pat par lielākajām militārajām mācībām kopš Aukstā kara beigām. Būs vai nebūs karš starp Krieviju un kādu no NATO dalībvalstīm, kad būs - uz šiem jautājumiem precīzas atbildes nav ne vienam, bet ir minējumi, pieļāvumi, prognozes.

Krievija, mēģinot uzturēt esošo militāro spēju un tempu turpināt pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, jau būtiski samazinājusi savus personāla resursus un bruņojumu Latvijas robežas tuvumā, līdz ar to Krievijai nepietiek militārās jaudas un resursu, lai veiktu konvencionālu uzbrukumu pret NATO dalībvalsti, teikts nesenā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) izplatītajā paziņojumā.

Ko par šo situāciju domā sabiedrība?

"Es nedomāju ka nākamnedēļ mums uzbruks , BET šāda sabiedrības mierināšana ir neproduktīva un rada skepsi. Objektīvi draudi ir un to visi saprot (jā ne nedēļa vai mēnesis, bet ir) un to noliegšana ir neloģiska. Drošības sajūtu radītu redzama gatavošanās, nevis draudu noliegšana," vietnē "X" raksta Artūrs, komentējot pārpublicēto E. Siliņas paziņojumu, ko izplatījuši Nacionālie bruņotie spēki.

Katrīna: Nav ko savu negribēšanu piesegt ar NATO piesaukšanu. Un kas būtu tā "Krievijas draudu neesamība", ja mums draud 3x dienā un pats Putins arī? Ka tik, pārfrazējot, nesanāk kā labi zināmajā teicienā: "Palieciet jūs savās vietās, es uz AirBaltic". Drošības sajūtas pavisam nav.

Dainis: Galvenais gatavoties pašam, jeb kas sevi sargā, to dievs sargā, pieteicos rezervistos, iegūt zināmas iemaņas, vairos manu drošības sajūtu. Iesaku arī citiem.

Arnolds: Super jau būtu, ja tā otra puse arī nepārspīlētu. Reāli - lasot tās "MĒS DIVAS NEDĒĻAS NEIZVILKSIM" histērijas, liekas, ka krievs jau ar tankiem brauc Latvijas robežas virzienā. Lietas ir jādara, bet nedomāju, ka par tām būtu jāatskaitās tvitera dīkdieņiem.

Kaspars: Bet cilvēki taču ir stulbi. Ja valdība saka, ka viss ir kārtībā, tad tā arī ir. Kuru interesē, ka katram ir iespējas vērot un secināt? Apmēram tāda ir valdošo kretīnu attieksme pret nomālo-vidējo Latvijas iedzīvotāju.

Inga: Titānikam grimstot, orķestris muzicēja un priecājās par pūtēju brašajām rindām, spožajām pogām un taurītēm.

Andris: Tieši tā, cilvēki vēlas dzīvot ne tikai šodien, tieši tāpēc jāvelta vairāk līdzekļu valsts aizsardzībai. Ja šleseristi spēj rīkot partnerības referendumu par 800 miljoniem, tad valsts robežu aizsardzībai jāatvēla miljardi nevis miljoni!

Dženārs: Šobrīd jau nepastāv, par briestošiem s*** mēs noteikti zināsim kādus trīs mēnešus pirms un vienalga 60% neticēs līdz pirmajai raķetei...

Skulme: Piekrītu. Jo ātrāk sāks atzīt realitāti, jo labāk iedzīvotāji varēs sagatavoties. Kaut vai tikai sagatavojot iespēju robežās individuālos aizsardzības līdzekļus, izkladzināto mugursomu, vairāk trenētos, piemēram šaušanā vai fiziskajā sagatavotībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas