Ārsti atklāj par alkoholu ko tādu, ko mēs iepriekš nezinājām

tautaruna.lv 10.marts, 14:12
 
depositphotos.com
Eksperti atklājuši un paskaidrojuši, kā alkohols var tūlīt pēc tā lietošanas ietekmēt cilvēka organismu, raksta "huffpost.com".
Kuņģa-zarnu trakta slimību eksperti atklājuši un sīki izklāstījuši, kāpēc alkohols var izraisīt caureju. Un tādi gadījumi ir ļoti bieži.

"Alkohols izraisa izmaiņas zarnu darbībā - un tas nav pārsteidzoši. Tā ir normāla organisma reakcija uz alkoholu," sacīja sertificēta gastroenteroloģe Sunana Sohi.

Alkohols - ietekme uz gremošanu


Kā skaidroja sertificēts gastroenterologs Džeimss Tabibians, alkohols ir kairinošs kuņģa-zarnu trakta sistēmai un var izraisīt gļotādas iekaisumu.

"Tas savukārt izjauc normālās kuņģa-zarnu trakta sistēmas funkcijas, kas regulē zarnu darbību," viņš teica.

Jo īpaši alkohols palielina zarnu "kustīgumu". Pēc ekspertu domām, tā kā cilvēka organisms cenšas ātri izvadīt alkoholu, resnajai zarnai burtiski nepietiek laika, lai veiktu savu darbu, piebilda gastroenteroloģe Lorēna Bleiha.

Šī iemesla dēļ caurejas gadījumi alkohola lietošanas dēļ nav nekas neparasts. Turklāt dažiem cilvēkiem pēc alkohola lietošanas var rasties aizcietējumi.

Saskaņā ar Sohi teikto, alkohols nomāc vazopresīna sekrēciju — hormonu, kas regulē organisma spēju aizturēt ūdeni: "Tas ir tas, kas liek alkoholam izvadīt no organisma visu ūdeni, izraisot organisma dehidratāciju un aizcietējumus."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas