Neticami! Latvijā lauka vidū atrod labi saglabājušos Otrā pasaules kara bunkuru

tautaruna.lv 28.augusts 2023, 10:30
 
Kaspars Krafts/F64
Kāda zemnieka tīrums atklājis unikālu kara laika liecību. Otrā pasaules kara bunkuru, kas ir ļoti labi saglabājies. Tā atrašanas vieta pagaidām tiek turēta noslēpumā, vēstīts LTV Panorāmā.

Šis tīrums kopts jau daudzus jo daudzus gadus. Te pāri gājusi meliorācija, augušas bietes, sēti graudi. Līdz nupat, traktoram strādājot, zem riteņiem pēkšņi pavērās zeme.

Par atradumu traktorists pavēstījis saimniekam, kas sazinājies ar speciālistiem, kuri nodarbojas ar kritušo karavīru meklēšanu, lai pārbauda, vai bunkurā nav mirstīgo atlieku un bīstamu lādiņu, lai var droši apstrādāt lauku.

"Tā ir vācu aizsardzības līnija. Pēdējā aizsardzības līnija, kurā vēl tika noturēts Kurzemes katls. Kapitulācijas vieta... pēdējās kaujas, kur notika, bija šeit. Pēc tam jau bija kapitulācija. Krievu karaspēks aizgāja tālāk ar nelielām kaujām," stāsta aculiecinieks Lauris Jurēvics. "1945. gada vasara. Tas vairs nav pavasaris, tā jau ir vasara. Kaujas no pavasara līdz vasarai."

Bunkurs bija tukšs. Ne mirstīgo atlieku, ne ieroču, nekādu citu lietu. Kur tieši vācu bunkurs atrasts un kas ar to notiks turpmāk, pagaidām netiek atklāts, lai nelegālie racēji neizpostītu. Pamatīgi būvētais vācu bunkurs bija dziļi ierakts, tamdēļ labi saglabājies.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas