VAKARA ZIŅAS. Nelaiķim jāvelk maska?

Antra Gabre 19.februāris 2021, 7:00
 
F64 Photo Agency
Brīvmācītājs Valters Korālis feisbukā ierakstīja: «Latvijā pat nāve neatbrīvo no maskas valkāšanas. Šogad (kopš 1. janvāra) esmu izvadījis jau 3 aizgājējus, kam tuvinieki zārkā uzlikuši masku. Vai nu kaut kā baidās, vai arī cer. Ja baidās, tad no kādas kaites, kaut tikai vienam bija kroņa kaite. Ja cer – tad var būt, ka celsies augšā, sāks elpot un būs vieglāk iejusties pavadītāju pulkā... Milzīga ticība uz to, ko apsola Bībele? Ironizēju? – Nē, vienkārši skaļi domāju... /VK/.»

Šis ieraksts pamudināja noskaidrot, vai tiešām ar Covid-19 inficētam slimniekam pēc nāves jāliek sejas maska. Latvijā pastāv vadlīnijas rīcībai ar miruša cilvēka ķermeni, kurš ir bijis inficēts ar Covid-19 vai par kuru ir pamatotas aizdomas, ka tas ir bijis inficēts ar Covid-19. Tajās gan nav ierakstīta nepārprotama prasība aizgājēju guldīt zārkā ar mutes un deguna aizsegu.

Tātad. Gatavojot apbedīšanai tādu miruša cilvēka ķermeni, kurš ir inficēts ar Covid-19 vai par kuru pastāv profesionāli pamatotas aizdomas par inficēšanos ar Covid-19, jāizmanto vismaz šādi individuālās aizsardzības līdzekļi: cimdi, ķirurģiskā maska un ūdensnecaurlaidīgs halāts ar garām piedurknēm. Jādezinficē un jāmazgā rokas.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:48

Jaunākās diskusijas