FOTO: Pārsteidzoši! Kas patiesībā ir redzams NASA uzņemtajā Marsa fotogrāfijā

Anete Ošleja 19.februāris 2021, 20:10
 
Ekrānuzņēmums no Twitter
Ceturtdienas naktī, pēc Latvijas laika, NASA paziņoja, ka pašgājējs robots "Persevrance" ir nokļuvis uz Marsa. NASA savos sociālajos medijos izplatīja pirmo fotogrāfiju, kā patiesībā izskatās uz Marsa.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" cilvēki steidza apsveikts NASA ar izdevušos misiju.

Tomēr, kā tas bieži vien notiek, sociālo mediju lietotāji ir visai aktīvi dažādu joku veidotāji. Tas notika arī šoreiz.

NASA publicēja melnbaltu fotogrāfiju, kurā cilvēkiem ir iespējams redzēt un saprast, kā patiesībā izskatās uz Marsa.

"Twitter" lietotāji ātri vien stedza šo fotogrāfiju papildināt, tādējādi parādot, kas varētu atrasties uz Marsa.

Nežēlībā atkal krita senators Bērnijs Sanders. Fotogrāfija, kura tika uzņemta ar viņu Džo Baidena inaugurācijas pasākumā, vēl ir palikusi spilgtā cilvēku atmiņā.

Arī ASV senators Teds Kruss "tika manīts" uz Marsa. Viņš sociālo mediju nežēletībā krita pateicoties, tam, ka pašlaik ASV Teksasas štatā plosās spēcīga sniega vētra un politiķis ir izlēmis "aizmukt" no sliktajiem laika apstākļiem un doties atpūsties uz Kankūnu. Viņš tika iemūžināts fotogrāfijā pie lidostas, kas vēlā tika "iefotošopēta" Marsa bildē.

Savukārt kāds cits "Twitter" lietotājs uz Marsa bija pamanījis aktieri Metu Deimonu. Tas sasaucas ar aktiera piedalīšanos filmā "Marsietis".

Vairāki soctīklu lietotāji dalījās ar bildēm, kurās ir redzami dažādi mistiski tēli, ciplanētieši un karotāji. Tādējādi atspoguļojot, kas "patiesībā" notiek uz Marsa.

Arī Īlonu Masku "Twitter" lietotāji bija manījuši uz Marsa.

Jau vēstīts, ka ceturtdien robots ''Perseverance" veiksmīgi pārvarēja riskantu nolaišanās fāzi, kas tiek dēvēta par "septiņām šausmu minūtēm". Autonomi vadītā procedūra tika pabeigta pirms vairāk nekā 11 minūtēm, kas ir laiks, kādā radio signāli atgriežas uz Zemes. "Perseverance" kļuva par piekto pašgājēju robotu kopš 1997.gada, kas pabeidzis ceļojumu uz Marsu.

"Perseverance", kas sver 1040 kilogramu, ir arī neliels helikopters, robota "roka", divi lāzeri, 23 kameras, divi mikrofoni un citas iekārtas. Robots uz Marsa meklēs fosilizētas baktērijas, kā arī vāks akmeņu un grunts paraugus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas