"Tās bija īstas šausmas"; Krievijas aktieris par piedzīvoto terorakta laikā

tautaruna.lv 30.marts, 17:41
 
Nora Krevneva/F64
Starp tiem, kas piektdien devās uz grupas "Piknik" koncertu Maskavā, "Crocus City Hall", bija populārais Krievijas aktieris Sergejs Svetlakovs. Uzreiz pēc terorakta, kurā gāja bojā vairāk nekā 130 cilvēku, viņš atteicās dalīties notikušā detaļās, taču vēlāk pastāstīja par savu pieredzi.
Izrādījās, ka Svetlakovs bija tikai dažu metru attālumā no teroristiem ar automātiem.

"Teroristi ienāca zālē no amfiteātra puses (tieši virs tā ir ložas, kur mēs atradāmies un kur vairākiem cilvēkiem izdevās iekāpt). Apšaude bija bez pārtraukuma pa labi un pa kreisi. Daudzi, izdzirdot šāvienus, skrēja uz skatuves pusi. Mēs no ložām izskrējām šaurā koridorā.Tur izveidojās 20-30 cilvēku grupa. Meitene menedžere atrada atslēgas un aizslēdza izejas no visām ložām (jo visi kas tur bija, jau bija aizbēguši, un mēs baidījāmies, ka no turienes uzkāps teroristi, apšaude bija burtiski dažu metru attālumā),” ar šausmām atceras šovmenis.

“Tad ar vairākiem puišiem nolēmām aizbarikādēt mūsu koridora ieejas: krēsli, dīvāni... Te laikam bija visbriesmīgākais brīdis - apklusa šaušanas skaņas, un pēc pauzes durvis uz koridoru, kurā atradāmies mēs ar draugu un brāļameitu Mašu, sāka lauzt no otras puses. Laikam visi koridorā tobrīd atvadījās no savas dzīves, jo mēs nezinājām, cik teroristu ir aiz durvīm un kāds ir viņu plāns. Durvis tika ātri salauztas - izrādījās, ka tie bija skatītāji, cilvēki, kas skrēja, meklēja izeju," viņš stāsta.

Aktieris turpina: “Nāca spēcīgi, smirdīgi dūmi, un bija jāpieņem lēmums, ko darīt tālāk, pa šo laiku bija pagājušas kādas 15-20 minūtes... Un atkal menedžere ieteica atvērt vairākas durvis un skriet pa kāpnēm cauri foajē.

Visi piekrita un sāka klusi kustēties, sievietes novilka kurpes, lielas panikas nebija...Izejot no šī gaiteņa, atradāmies jau piedūmotā foajē. Vēl viens "Crocus" darbinieks stāvēja malā un pamāja ar roku, lai neskrienam cauri centram. Tad jau atradāmies uz ielas. Tā bez drēbēm skrējām vēl pāris kilometrus uz turieni, kur mana sieva, kura, paldies dievam, nokavēja, gaidīja mani mašīnā,” stāstu noslēdza Svetlakovs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:27

Jaunākās diskusijas