Pilots piedzērās tieši pirms lidmasīnas pacelšanās; ar ko viss beidzās

tautaruna.lv 30.marts, 19:46
 
depositphotos.com
Iereibušajam pilotam piespriests 10 mēnešu cietumsods, jo viņš nepilnas divas stundas pirms paredzētā lidojuma tika pieķerts ar alkohola pudeli.

63 gadus vecais pilots Lorenss Rasels pirms lidojuma no Edinburgas uz Ņujorku gandrīz divarpus reizes pārsniedza atļauto alkohola daudzumu. Pārmeklējot viņa somu Edinburgas lidostā, tika atrasta pustukša Jägermeister pudele, raksta Daily Record.

Raselam bija paredzēts pilotēt Boeing 767 piektdienas, 2023. gada 16. jūnija, agrā stundā, teikts tiesā. Aviokompānijas Delta Airlines pilots tika apturēts, kad viņa rokas bagāžu atraidīja drošības rentgena iekārta, kas atklāja divas Jägermeister pudeles, no kurām viena bija atvērta un līdz pusei tukša.

Ģērbies pilota formastērpā, Rasels atzina, ka alkohols piederējis viņam. Policija viņu nekavējoties aizturēja, viņš neizturēja alkometra pārbaudi.

Vēlāk veiktā asins analīze parādīja, ka Raselam bija "vismaz 49 miligrami alkohola 100 mililitros asiņu".

Pēc notiku'dā lidojums uz Ņujorku tika apturēts. Delta Airlines, kurā strādāja Rasels, deva turpmākos norādījumus pasažieriem, kurus šī situācija ietekmēja.

Uzņēmums norādīja: "Lai gan Delta Airlines nekomentē notiekošo tiesvedību, uzņēmuma alkohola politika ir viena no stingrākajām nozarē, un mēs nepieļaujam šīs politikas pārkāpumus."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:19

Jaunākās diskusijas