Elksniņa nesenās aktivitātes "Facebook" nonāk sabiedrības krustugunīs

tautaruna.lv 7.marts, 14:15
 
Vladislavs Proškins/MN
Pirms dažām dienām publiskajā telpā parādījas ziņa, ka Latvijas austrumu robežas pretmobilitātes plāna īstenošanai paredzēti 303 miljoni eiro.

Austrumu robežas militārās stiprināšanas un pretmobilitātes plāns ir daļa no Baltijas aizsardzības līnijas izveides, kas gar visu Krievijas un Baltkrievijas robežu ietvers Nacionālo bruņoto spēku vienību atbalsta punktu izveidi - aizsardzības pozīcijas karavīriem un nocietinātas aizsardzības pozīcijas, dažādus šķēršļus, prettanku grāvjus, munīcijas un mīnu noliktavas. Sensorus.

Tuvāko piecu gadu laikā robežas stiprināšanā aizsardzības nozare ieguldīs 303 miljonus eiro. Darbi, kam paredzēts šis finansējums, sāksies martā.

Tajā pašā dienā Nacionālie bruņotie spēki (NBS) izplatīja paziņojumu sabiedrībai, norādot, ka "Krievija, mēģinot uzturēt esošo militāro spēju un tempu turpināt pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, jau būtiski samazinājusi savus personāla resursus un bruņojumu Latvijas robežas tuvumā, līdz ar to Krievijai nepietiek militārās jaudas un resursu, lai veiktu konvencionālu uzbrukumu pret NATO dalībvalsti."

Uz šīm ziņām reaģējis arī Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš, vietnē "Facebook" veltot vairākus ierakstus un video uzrunas, "uzkurinot" savu elektorātu.

Tikmēr vietnē "X" cilvēki apspriež A. Elksniņa vēstījumu un vēl jo vairāk - ieraksta komentētājus.

"Garš viņa sacerējums. Ieteiktu visiem to izlasīt. Ieliku tikai daļu. Lasiet krievu valodā. Tikai neaizmirstiet izlasīt arī komentārus. Kad to būsiet izdarījuši, ar labo roku aizveriet savus žokļus. ŠOKS!!!" tā raksta kāds vietnes lietotājs.

Gatis: Komentārus nelasīšu, bet pilnīgi skaidrs, kas tur darās. Man personīgi par 5. kolonnu Latvijā, jo sevišķi Daugavpilī, ņemot vērā, kas tur pie varas, nav ne mazāko ilūziju. Es vienīgi brīnos, ka VDD u.c. dienesti uz to visu piever acis. Pilns FB un Tiktok ar atklātiem "žduniem"

Deksters: Labāk nelasīt, pretīgi palika. Lūk, tur bija īsta Kremļa propaganda.

Zane: Apliecinājums tam, ka tiek darīta pareizā lieta!

Laura: Nu kā šāds cilvēks var būt pašvaldības vadītājs?

Pūce: Un tagad vēl parādījās video ieraksts ar "Neatdodiet Latgali!". Tā Krievijas marionete tak skaidru vēstījumu šobrīd dod savējiem Latgalē kaut murmina kaut ko par investoriem. Maitas gabals!

Anita: Gan par Elksniņa paziņojumu, gan par daudziem komentētājiem jau sen vajadzēja interesēties drošības dienestiem.

Purvs: Viņiem tas viss tiek darīts "Proķiv nas!" Tas pats bija, kad NBS bruņumašīnas izbrauca cauri Daugavpilij - vietējie lika ar drebošām rokām filmētua TikTokus "NATOvci prijehaļi".

Gaujas krasts: Ko valsts var darīt, lai samazinātu kangaru organizētas sabotāžas pierobežas aizsardzībā?

Inese: Nu wo! Elksniņš jau sastādījis puķes un gaida tankus, bet šitie nekauņas latvieši grib karot pret tiem.....

Ekrānšāviņš

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:48

Jaunākās diskusijas