Kādu namu Teikā "ieņēmuši" bezpajumtnieki; skats ir baiss

tautaruna.lv 7.marts, 0:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Rīgā, Teikas apkaimē, bezpajumtnieki tikuši pie pajumtes – ieperinājušies svešā, pamestā divstāvu namā, vēsta raidījums "Bez tabu".

Kastrānes ielas apkaime Rīgā, Teikā, ir ļoti dzīvelīga un blīvi apdzīvota. Daudzdzīvokļu māju ieskauts, slejas ilgstoši pamests divstāvu nams. To jau jau ilgstoši “ieņēmuši” bezpajumtnieki. Gar šo “bomžu māju”, kā to sauc apkaimes ļaudis, gājēji soļo ikdienas gaitās. Uzklausītais rīdzinieks, kurš vēlējās palikt anonīms, ļoti satraucas par iedzīvotāju drošību un skatu, kas paveras pamestā nama apkaimē: piegulošā teritorija pamatīgi piegānīta ar atkritumiem, ko izmētājuši bezpajumtnieki.

Bažīgais rīdzinieks sacīja, ka vairākkārt saucis pašvaldības policistus, kuri gan nespējot aizgaiņāt bezpajumtniekus uz neatgriešanos, tāpēc pats viņus cenšas dzenāt.

Nesen tika uzlauzta uzklausītā rīdzinieka automašīna, kas bija novietota pamestā nama tuvumā, un no tās nozagtas viņa personīgās mantas. Īpašnieks izsauca policiju un vēlāk pats nodarbojās ar mantu meklēšanu, atrodot daļu “bomžu mājā”. Tur viņš ar nelegālajiem iemītniekiem veica audzinoša rakstura pārrunas un iemūžināja video iespaidīgo netīrību namā.

Rīgas pašvaldības policijā (RPP) raidījumu informēja, ka no iedzīvotājiem saņemtas vairākas sūdzības par notiekošo pamestajā mājā un apkaimē. Konkrētais objekts iekļauts patrulēšanas maršrutā, un policisti savu spēju robežās cenšas palīdzēt satrauktajiem iedzīvotājiem, sacīja RPP pārstāve Ērika Verze.

Ne vienmēr bezpajumtnieki piekrīt doties uz patversmi, jo viņiem nav pa prātam tās kārtības noteikumi, piemēram, aizliegums, lietot alkoholu, līdz ar to viņi labprātāk uzturas pamestajā namā, sacīja RPP pārstāve. Pēc padzīšanas no svešā īpašuma “saules brāļi” atgriežas pa labi iemīto taciņu.

RPP sacīja, ka var piemērot sodus bezpajumtniekiem par pārkāpumiem, tomēr tie bezpajumtniekus nebiedē, savu mērķi nesasniegs, tāpēc kārtībsargi vērsušies pret īpašuma saimniekiem, kuri atstājuši novārtā ēku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas