"Neviens ministrs mūsu valstī nav tik precīzi pateicis"; Hosama Abu Meri intervija "uzspridzina" soctīklus

tautaruna.lv 7.marts, 2:30
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Otrdien raidījumā "1 pret 1" viesojās veselības ministrs Hosams Abu Meri. Tika runāts arī par nesen publiskajā telpā nonākušajām ziņām par to, ka Veselības ministrija ir vērsusies pie Rīgas pašvaldības, aicinot to būtiski mainīt traumatoloģijas pacientu aprūpi Rīgā un apšaubot Rīgas Dzemdību nama atbilstību mūsdienu prasībām.

Intervijā ministrs norāda, ka pēc šī paziņojuma saņēmis daudzu politiķu (gan Saeimas, gan pašvaldību) neizpratnes pilnus zvanus. "Latvijā ir tāda tradīcija: ja kāds sāk runāt par pārmaiņām, visi ir pret. Iestādes vadītāji satraucas par saviem amatiem. Kāpēc? Man nav tiesības kādu mainīt amatā. Tās ir pašvaldības iestādes. Visi grib nevis sadarboties, bet uzlikt tev priekšā kaut kādas bedres, lai tu neturpini, lai tu baidies iet uz priekšu. Bet kad mēs sāksim domāt ilgtermiņā par valsti, nevis tikai par savu krēslu? Neviena iestāde nepieder vadītājam - iestādes pieder Latvijas tautai. Viņi maksā nodokļus, kas uztur konkrētās iestādes. Es nepieņemšu nekādu spiedienu no politiķiem. Es esmu gatavs, ka šis ir mans pēdējais politiskais amats. Bet tik un tā es, konsultējoties ar savas jomas speciālistiem, darīšu, kā būs pareizāk," saka ministrs.

Soctīklos cilvēki uzteica Hosama Abu Meri uzdrīkstēšanos runāt atklāti un novēlēja izturību.

"Es ļoti gribētu, ka visi ministri tik kaislīgi un dedzīgi runātu par savu jomu. Šis bija TIK LABS un atklāts moments vakardienas intervijā. Kā mēs paši daudz ko bremzējam, baidoties par saviem krēsliem. Un tā zvanīšana... Paldies, Hosam Abu Meri, un izturību! Es ticu Tev!" vietnē "X" raksta mūziķis Lauris Reiniks.

Unāma: Redz, ja visi ministri būtu savas jomas speciālisti, kas nedrebētu par savu krēslu un vietu politiskajā hierarhijā, kas, savukārt, ietekmē viņa finanses un statusu, daudz ambiciozāk un valstiskāk rosītos. Problēma ir kadros, kas tiek iecelti amatos, tā teikt…

Jānis: Laikam vēl neviens ministrs mūsu valstī nav tik precīzi pateicis, ka lielākai daļai augstos amatos sēdošajiem krēsls pie pakaļas ir kā pieaudzis.

Juings: Ir, vismaz viens ministrs kas neturās iekrampējies savā amatā, bet rūp sava nozare. Kas neizdabā vajadzīgiem cilvēkiem, kas nepadodas šantāžai un draudiem. Izturību un stiprus nervus, cienītais Abu. Ir ko pamācīties citiem ''ministrīšiem''.

Dalders: Cita mentalitāte, nav vēl aktivizējies sūdabrāļa gēns!

"Atklāta, godīga un patiesa attieksme ir atslēga panākumies. Man šķiet, ka ar šo interviju Hosams Abu Meri un “all in” attieksmi lika bariņam veselības funkcionāru ieraut svaigi uzliktos gēla nagus siltajā dermantīna darba krēsla roku balstā," uzskata TV personība Aivis Ceriņš.

Boss: Beidzot kāds pasaka to, ka šķēršļus liek visi, kas uztraucas par saviem siltajiem krēsliem! Izturību un ar tādu pašu degsmi uz priekšu!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas