Nekad tā nav bijis! Lato Lapsa sašutis par Rīgas ielām

tautaruna.lv 7.decembris 2023, 3:00
 
Dmitrijs Suļžics /MN
Žurnālists Lato Lapsa paudis savu viedokli par piesnigušajām ielām un ietvēm Rīgā.

Lapsa mikroblogošanas vietnē "X" komentējis Rīgas domes deputāta Viestura Kleinberga video, kur redzams, kā traktors tīra sniegu.

Žurnālists neslēpj kritiku par to, kā Rīgā no sniega tiek tīrītas ielas un ietves.

"Man ir labi zābaciņi, pikaps un brīvs režīms, tā ka man nav nekādu iebildumu pret to, kā un kas šodien Rīgā, bet nu tik netīrītas ielas un ietves manas apzinīgās dzīves laikā nekad nav bijušas. Vienkārši nekad," viņš raksta.

Tikmēr, kā tika ziņots, kā informēja Rīgas domē (RD), ielu un ietvju uzturēšanā iesaistīti visi pašvaldības dienesti un pieejamā tehnika, tomēr, lai atvieglotu ielu tīrīšanu un mazinātu iespējamos sastrēgumus, iedzīvotāji aicināti maksimāli izmantot sabiedrisko transportu, īpaši gadījumā, ja automašīna nav aprīkota ar ziemas riepām.

Rīgas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departaments informē, ka arī šajā ziemas sezonā ielu braucamo daļu tīrīšanu nodrošina pilnsabiedrība "Daugavas labā krasta uzturētājs" un "Daugavas kreisā krasta uzturētājs". Ziemas uzturēšanas darbus veic 65 tehnikas vienības no kurām 34 ir kompleksās ielu tīrāmās un kaisāmās mašīnas.

Uzturētāji Rīgas ielas tīra prioritārā secībā: maģistrālās ielas, ielas, kurās kursē sabiedriskais transports, tilti un pārvadi, veloinfrastruktūras tīrīšana. Pēc tam tiek tīrītas mazākas nozīmes jeb apkaimju ielas. Arī šogad pastiprinātu uzmanību pievērsīs sniega tīrīšanai pie gājēju pārejām un ielu krustojumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:55

Jaunākās diskusijas