Kas noveda princesi Diānu līdz smagai slimībai?

tautaruna.lv 3.oktobris 2023, 2:30
 
SWNS/Scanpix/LETA
Princese Diāna savulaik cieta no ēšanas traucējumiem. 1992. gadā Endrjū Mortons publicēja savu Velsas princeses Diānas biogrāfiju: Diāna. Viņas patiesais stāsts. Grāmatā ir šokējošas detaļas par Diānas ēšanas traucējumiem – par kaut ko, par ko presē jau sen klīda baumas.

Izrādās, ka informācijas avots bija pati Diāna, kura ar starpnieka starpniecību nodeva zīmītes autoram: “Bulīmija sākās nedēļu pēc mūsu saderināšanās, un bija vajadzīgi gandrīz desmit gadi, lai to pārvarētu,” ierakstā stāstīja Diāna. "Mans vīrs uzlika roku uz mana vidukļa un teica:" Ak, šeit ir mazliet apaļš, vai ne? Šie vārdi man kļuva par stimulu."

Diānas kāzu kleitas dizainere Elizabete Emanuela vēlāk kādā intervijā stāstīja, ka sākumā Diānas viduklis bija aptuveni 66 cm, bet vēlāk tas bija samazinājies līdz 58 cm.

Toreiz rakstīja, ka galvenais iemesls bija Diānas dziļā neapmierinātība ar savām attiecībām: "Bulīmija, ēšanas traucējumi, kas Diānai radās gada laikā pēc kļūšanas par Velsas princesi, nebija iemesls (kā teica Čārlza draugi) laulības izjukšanai,” rakstīja Entonijs Holdens 1993. gada Vanity Fair numurā. "Tā bija neizdevusies laulība, kas izraisīja slimību."

1995. gadā Diānai starpnieks nebija vajadzīgs. Intervijā BBC Martins Baširs viņai tieši par to jautāja: “Runā, ka jūs ciešat no bulīmijas. Tā ir patiesība?". "Jā," viņa atbildēja. — Man vairākus gadus bija bulīmija. Un tā ir kā slepena slimība. Jūs to piesaistāt sev, jo jūsu pašvērtējums ir zems un jūs nedomājat, ka esat kā cienīgs vai vērtīgs. Jūs piepildāt vēderu četras vai piecas reizes dienā — daži to dara biežāk — un tas sniedz komforta sajūtu. Tad jums rodas riebums, jo jūsu vēders ir pilns, un tad jūs to darāt atkal no jauna."

Uz jautājumu, vai viņa kādam no karaliskās ģimenes par to stāstīja, Diāna atbildēja nē. "Jums ir jāzina, ka tad, kad jums ir bulīmija, jums ir ļoti kauns par sevi un jūs ienīstat sevi - un cilvēki domā, ka jūs izmetat pārtiku -, tāpēc jūs to neapspriežat ar viņiem," skaidroja Diāna. — Bulīmijas īpatnība ir tāda, ka svars nemainās, savukārt ar anoreksiju svars acīmredzami krīt. Tā jūs varat visu paturēt noslēpumā visa procesa laikā. Nav pierādījumu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas