Viesturs Kairišs: Hermaņa kungs, tiksimies tiesā!

tautaruna.lv 7.jūnijs 2023, 16:42
 
Viesturs Kairišs / Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
Pēc Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa publisko vēstījumu, kurā teikts, ka JRT, Valmieras un Liepājas teātri gatavi tiesāties ar Dailes teātri, publisku komentāru sniedzis arī Dailes teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs.

Viņš Sociālajā vietnē "Facebook" uz Hermaņa vēstījumu atbildēja ar "Hermaņa kungs, tiksimies tiesā, jo jūs melojat".

Portāls NRA jau rakstīja, ka Alvis Hermanis "Instagram" publicējis ierakstu, kurā teikts, ka Dailes teātris nupat izglītību ieguvušos jaunos aktierus-studentus šobrīd brutāli pārpērk. Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, uzrunāti, esot jau vismaz 12 jaunie aktieri.


Aktieri, protams, nav dzimtscilvēki un ir brīvi izvēlēties strādāt, kur viņiem vairāk maksā. Bet šai gadījumā Dailes teātris ir valsts finansēta organizācija un šo viņu maucību apmaksā nodokļu maksātāji, kuri lielākoties nav Dailes teātra skatītāji,
uzsvēra Hermanis.
Viesturs Kairišs savukārt vērsies pie jaunajiem aktieriem: "Hermaņa kungs jūs publiski apvaino melos. Lūdzu, jaunie aktieri, pie kuriem es esmu vērsies ar piedāvājumu nākt uz Daili un kuri tam nav atsaukušies, publicējiet to atklāti".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas