Pīlēna izteikumi sanikno latviešus

tautaruna.lv 1.maijs 2023, 1:00
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Valsts prezidenta amata kandidāta Ulda Pīlēna sniegtā intervija medijam krievu valodā izraisijusi milzīgu šumēšanos vietnē "Twitter".

Ko intervijā sacīja U. Pīlēns?

Piemēram (citēts):

Pēdējā laikā politikā ir vērojama parādība, kad vairākas partijas regulāri tiek atstātas aiz tā dēvētajām sarkanajām līnijām, un opozīcijas priekšlikumi tiek apzināti noraidīti.

Latvijas valstī ziņu dienesti, radio, televīzija krievu valodā ir ļoti laba lieta, ir jāņem vērā, ka neesam monoetniska valsts. Jāņem vērā tas, ka ir jānodrošina komunikācija tā, lai visi mūsu iedzīvotāji pēc iespējas labāk saprastu, kas notiek valstī.

Krievu kultūra viņam ir mīļa, un mākslinieki viņam nekļūst mazāk mīļi tikai tāpēc, ka Putins izvērsa karu Ukrainā. Viņaprāt, mēģināt pazemot krievu kultūru ir nepareizi.

"Ja līdz šim uz Pīlēnu skatījos neitrāli, tad šī rus.tvnet intervija ir vienkārši katastrofa. "Nejaukt krievu kultūru ar politiku", valstij jākomunicē krieviski, un prokrievisko opozīciju vajag iesaistīt Saeimas darbā. Tādam nav jābūt Latvijas prezidentam!" raksta Roberts.

Kārlis: Viņam vajag šlesera un vasjuk...nu kā to glorijveidīgo baru tur sauca...balsis. Tapēc arī tā melš. Bet pat ja viņš tā nedomā, tik un tā ir lupata, ja nespēj pateikt to, ko domā. Lupata nav vajadzīgs prezidenta krēslā.

Iveta: Ufff- vienīgajam pieteiktajam kandidātam ragi un nagi šķiļas ar joni

Agris: Viņš cenšas sēdēt uz diviem krēsliem. Dabūt krievu un kreiso liberāļu balsis. Pašam viņam nav nekādu interešu, kā vienīgi nopirkt savu vārdu vēsturē!

Ķīps: Pīlēns domā, ka tā dabūs papildus balsis. Īstenībā nevis dabūs, bet pārdalīs. Katra jauna no krieviem ir mīnusā latviešiem. Zatlers ar reiz mēģināja. Vest krievus ar tankiem. Interesanti, ar ko Pīlēns vedīs...

Kaspars: Tas viņa apvienības flirts Šleseru un visa tā Tautas partijas slavēšana, kādu laiku atpakaļ mani atmeta no viņa. Atklāti sakot, es īsti nesaprotu arī vispārējo apvienības nostāju. Viņi tur kkā mēģina peldēt.

Andris: Nekā pārsteidzoša. AS ir partija bez ideoloģijas. Pīlēns ir cilvēks bez politiskām vērtībām. Šādi biznesmeņi valsts vadībā ir ļoti bīstami.

Andis: Diemžēl, ir pilnīgi vienalga, vai Jūsu acīs pacēlās vai nokrita. Rosļikova un Glorijas acīs pacēlās. Nekam citam šoreiz, diemžēl, nav izšķirošas nozīmes.

Pelēks vilks: Ja mērķis ir savākt pietiekoši balsis lai tiktu par katru cenu amatā, tad stratēģiski pareiza rīcība. Nav teikts, ka Baķkas skola, tāpat nav teikts, ka Trampa skola, arī kāda partijas līdera plānu es apšaubu. Ir Pīlēna plāns, un tikai un vienīgi, kāds- to neviens nezin.

Jau ziņots, ka uzņēmējs, Apvienotā saraksta dibinātājs Uldis Pīlēns nolēmis kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, intervijā aģentūrai LETA apliecināja politiķis.

Pīlēns ir pirmais, kurš paziņojis par savu startu maijā gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:19

Jaunākās diskusijas